Spiralna Resonator dizajn

A

A.Gupta

Guest
Jaz sem oblikovanju spiralne resonatorja (četrtletje val), za plazme. Jaz ga za 150 MHz, z zunanjo ploščico za 77 mm (3 palce) premer skladu s formulami, navedenimi v dokumentih. Resonator ima notranjo tuljavo z 4,8 zavojev z razmikom 2,16 vrtljajev / cm. Jaz sem že resonančne frekvence na 133 MHz in 369 MHz tudi na 3. (harmonika). To je v redu, kot je moja število obratov so malo višje. Teoretično bi moral dobiti 50 ohm tekmo na 1/3 obrata. Toda, ko priključite na teoretično izračunane položaju, ki prikazuje VSWR od 15 let. Jaz sem že VSWR = 2, na lokaciji, zelo blizu tal in je ni mogoče iti nižje. Zdi se, da je Q resonator precej višja od teoretične vrednosti. To je nemogoče, da je nekaj narobe. Poskušal spreminjanje parametrov tuljava, vendar ni moglo impedancije. Prosimo, nasvet, kaj storiti naprej.

Q faktor enačba spiralne resonatorja večini primerov se nanaša na izpraznjeno-Q, ki lahko doseže zelo visoke vrednosti. Za najboljšo impedance ujemanje, namesto tega uporabljajo samo žice povezavo izkoristiti resonator, morate uporabiti serijsko vitko kondenzator in prilagoditi svoje kapacitivnosti v soglasju z različnih razmerjih obratov (morda 1/3 razmerje bi moralo biti v redu), dokler ne dobite Najboljši VSWR. Če spiralne resonatorja je del večjega pole spiralne filter, bo ta kapacitivnost nekoliko drugačen dobili najboljšo VSWR, ali pridobivanje zaprošeni lastnosti filtrov.

Q faktor enačba spiralne resonatorja v večini primerov se nanaša na izpraznjeno-Q, ki lahko doseže zelo visoke vrednosti. Za najboljšo impedance ujemanje, namesto tega uporabljajo samo žice povezavo izkoristiti resonator, morate uporabiti serijsko vitko kondenzator in prilagoditi svoje kapacitivnosti v soglasju z različnih razmerjih obratov (morda 1/3 razmerje bi moralo biti v redu), dokler ne dobite Najboljši VSWR. Če spiralne resonatorja je del večjega pole spiralne filter, bo ta kapacitivnost nekoliko drugačen dobili najboljšo VSWR, ali pridobivanje zaprošeni lastnosti filtrov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back