spectal inverzija

S

speedracer

Guest
živjo!vse,

Rad bi vedel, kako sem lahko demodulacijo a QAM signala, medtem ko je spekter invertirani zaradi mešanja proces?

i lahko oba ekstrakta i kanal in q kanal redu, vendar sprejemnika mora obrniti spektra nekako.

Hvala!

speedracer

Zdravo speedracer,

ni potrebno, da se obrne spektra.Lahko proces prevrnjenem spektra, samo ob upoštevanju dejstva, da se faze spremenile v svojih znakov.Na primer, v fazi spremembe
90 stopinj v noninverted spektra ustreza faza spremembe -90 stopinj v prevrnjenem spekter, in obratno.
Trenutno invertnega spektra (sprememba od invertirani / noninverted) conjugating kompleksnih količin:
Spremenite znak Q kanalu in dobite spektralna inverzija.
Spremenite znak I kanalu in dobite spektralna inverzija plus znak sprememb (180 stopinj rotacije).
Namesto obračanjem Q kanal lahko obravnava kompleksno-konjugiran konstelacijo v dekodiranje procesa, vendar se zdi, da je "čistejša" (za jasnost in maintenability) za invertni Q v digitalno obdelavo.
S spoštovanjem

Z

živjo!zorror,

Jaz sem se spraševala, kako se lahko matematično dokazati z zamenjavo I in Q in množite -1 do Q, spekter se lahko obrne nazaj.

Hvala!

speedracer

Zdravo speedracer,

To je matematična lastnost Fourierove transformacije.
V nadaljevanju je integrala razširi čez al so realni osi;
P stojalih za PI
* Stojala za kompleksno konjugiranih

Fourierjeva transformacija x (t) je X (f) = integritete [x (t) exp (-j2Pft) dt]

Fourierjevo transformacijo x * (t) je
integritete (x * (t) exp (-j2Pft) dt) =
integritete (x * (t) [exp (j2Pft)] * dt) =
integritete ([(x (t) exp (j2Pft) dt] *) =
integritete ([(x (t) exp (j2Pft) dt]) * = X * (-f)

Z reverzno spektra X * (-f), tako da se obrne spektra v frekvenčnih ustreza konjugacijo v času domene.
Upam, da je to jasno.S spoštovanjem

Z

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back