Special Microcontroller za PWM?

I

ibrahim03

Guest
Ali lahko uporabljam svoj redni AT89S51 ali AT89S52 mikrokrmilniška za generiranje PWM izhod?Če ne, zakaj?in tudi če je odgovor ne moči u prosim predlagajte nekaj dobrega (poceni in lahko dostopni) 8051 izvedenimi finančnimi instrumenti za to delo.

To je odvisno od tega, kako dober je vaš PWM izhod.Če želite izvajati PWM z 10-bitno ali več resolucijo, v frekvenčnem območju od 100 kHz , potem morate uporabljati nekatere posebne MCU ali svoj običajni MCU v povezavi z majhno CPLD.Če izhod PWM je 8-bitno ločljivost ali manj, in pogostnost je približno 1 kHz ali manj, potem je vaše AT89S51 lahko to storite s timer interrupts.

Na zdravje,

Ibrahim,

Infineon C868, ki temelji na 8051 PWM jedro ima odlične lastnosti, čeprav malo zapletena.Res je odvisno, kaj želite storiti.Če želite nadzor motorja, na primer 10-bitno resolucijo na 20 kHz, AT89S51 definitivno ni primeren, če boste potrebovali veliko manj kot 8-bit / 1 kHz omenjeno AT89S51 moči delati Job.

Bob

Citat:To je odvisno od tega, kako dober je vaš PWM izhod.
Če želite izvajati PWM z 10-bitno ali več resolucijo, v frekvenčnem območju od 100 kHz , potem morate uporabljati nekatere posebne MCU ali svoj običajni MCU v povezavi z majhno CPLD.
Če izhod PWM je 8-bitno ločljivost ali manj, in pogostnost je približno 1 kHz ali manj, potem je vaše AT89S51 lahko to storite s timer interrupts.

ibrahim03 wrote:moči vi prosim povej mi kaj je rešitev PWM, 8 bit ali 10 bit

(Delam PWM za prvič, tako jaz dont znanje veliko približno uporablja terminologijo)

Prav tako lahko predlagali kakšno osnovno članek, da bi začeli v PWM?

Uporabite 8051FA le-ta PWM s strojno opremo, ko ste jih nastavili na pravico način.Vi PWM nadzor, ki ga preprosto pisno vrednosti registrov.To lahko naredi 5 kanalov PWM ob istem času in brez kakršne koli potrebne proramming

Uc kot PIC 16F876/877 so dobre in cenejše ueful pri ustvarjanju PWM izhod z zelo malo programiranja.

No uporabo Philips P89c51rx2 serije ali podobna ATMEL.Imajo štiri kanale s PCA PWM funkcije (to je u so 4 PWM Channels).

Analog napravo tudi mikrokrmilniška jedro 8052, ki so PWM modul.To sta 16-bitni PWM.Žal mi je, če se ne spomnim pravilno.

Živjo!
Če lahko uporabi katero koli drugo kontrolorja kot 8051 torej jaz bi predlagal u, da uporabite katero koli PIC ali AVR mikrokrmilniška z vgrajenim PWM.PWM modul AVR mikrokontrolerji je nekoliko bolj prilagodljiv v primerjavi s PIC.

Če lahko preklopite na ARM mikrokrmilniška potem jaz bi Predlagamo vam, da ga philips LPC serijo.To je resnično izjemne v vseh obrobnih funkcijo, ki jo lahko zamislite.

S spoštovanjem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back