Soldermask Over Via

D

damian_s

Guest
Hi all, Jaz sem malo zmeden glede plast soldermask nastajanja umetnine. Naj bo vse vias, ki jih zajema soldermask ali ne? Hvala.

Cover njih .. Konec koncev, ne želite zapolniti z vias spajkanje, kajne? S spoštovanjem, IanP

Hi, Če plošče so prototip in še vedno v procesu razvoja, potem morate razkrinkati vias za namene testiranja, ponavadi prototipi plošče so razkrinkala, saj je v fazi razvoja, in ne pozabite, njeno ni obvezen .... In so deske Masked, ko svoje bo za množično proizvodnjo z vsemi iteracij, da je šel skozi, pred izdajo izdelka. Zdaj svoj upto vas, da odloči, ali naj gre za maskiranje / razkrinkavanju preko? Upam, da to vam pomaga. Glede Ramesh

NE ima vaš vias zajete v masko lahko s seboj nekatere od naštetih problemov skozi življenje PCB. Ko se val spajkani lahko povzroči staljene spajkanje udarec iz lukenj, ki vodijo do poškodovana vias, spajkalna pljuski in spajkalna žoge itd na krovu, kot tudi kasneje korozija. Vias bo škodovalo in sčasoma korozijo, odvisno od okolja. Lahko se skupaj s kratkega stika od drugih površin. Lahko se uporabljajo za testiranje, vendar z uporabo preko za preskušanje lahko povzroči poškodbe prek in break v mrežo. Za končne proizvodnje je najbolje za kritje vias tako pri ustvarjanju spajkalne upreti Gerber datotek ne vključujejo vias.

Želel bi dodati, da zgoraj dobrih razlogov, ki jih drugi člani. Če delaš BGAs ali uBGAs si je vsekakor treba masko Vias na plečnega vsaj. Za testne namene lahko pustite Vias izpostavljeni ob strani spodaj pa za proizvodnjo ni dobra praksa iz razlogov, ki jih drugi plakati. Jaz sem priložila slike BAD preko spajkanje masko design na BGA. Lahko jasno videti, da ne pokriva vias lahko povzročijo vse vrste problemov. Majnoon

Hi, ko PCB v deisgn in razvoj proces, potem namen razkrinkavanju Vias je za testiranje PCB, pred končno sprostitev proizvoda. Kot cyberrat pravi, zakaj je treba, da gre za val, medtem ko spajkanje PCB-ji so še vedno v procesu načrtovanja? Razložite. In večina podjetje običajno razkrinkati preko za namen testiranja, saj je sonda v preko in preizkus funkcionalnosti, ne morejo vedno preskusni točki za vsako funkcionalnih blokov, čeprav ...? V prejšnji pošti, o prikrivanju BGA na zgornji strani, lahko uporabite tudi Via Filler ..... Glede Ramesh

zato, ker je moj svet že zaščitena z neke vrste, kot so anti ocsidan sloj, jaz nikoli ne spajka masko vias. in to ima svoje prednosti, da če moj svet je prototip in rabim več dodane komponente, kot jih lahko i ga priključite na vias

Za skozi luknjo komponent, je treba dodati u masko za vias na obeh straneh pcb .. za BGA ali uBGA, naj u dodamo masko za vias na zgornji strani in jo odprete na spodnji strani .. za BGA ali uBGA, uporabite splošno maskirne na vrhu strani ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back