SNR izračun

S

snsriram79

Guest
Kako izračunam SNR od vezja imam preizkušen.reči jaz hav zgrajena ic741 obračanjem amplifer Kako izračunam SNR.

Naj vnos lahko normalno wae sinus Ampl 0.04v

sriram

To je naloga dificult NSC, ker ni zagotovila informacij o hrupu spec tega IC.741 se ne uporablja v tokokroga nizka raven hrupa, saj je dificult pridobiti več kot 45 SNR 50dB ... ..

Procerure za izračun SNR na splošno
Potrebujete:
1.enakovredno vhodni napetosti hrupa Enoise - glede na najbolj freqently v NV / sqrt (Hz)
1a.Če sorceof signal ima velik impedance output
enakovredni vhodni hrupa trenutni - v nA / sqrt (Hz)

2 dobiček vezja (z feedback)
3.povprečna vrednost proizvodnje sigmal
4.bandwith vhodnega signala

Na primer naj preuči ojačevalnik z obračanjem dobiček -2, Enoise = 20exp-9 BW = 20KHz izhodni signal 0.1V.
Output hrupa se bo | dobiček | * sqrt (TM) * Enoise = 2 * 141 * 20exp-9 = 5.64uV
razmerje med siganl in hrupa je 0.1/0.00000564 = 17730
v dB SNR = 20log17730 = 85dB.
V tem primeru nisem izračunati Inoise * Rsource.

zahvala u mah

ok to je za eno stopnjo.

jaz sem z uporabo casacded stage.one ampliferi tranzistor fazi nato enega opamp za glavo telefon proizvodnje in nato ojačevalnik pred ADC.

should jaz izračun SNR za vsako stopnjo ali bi jaz izračuna za celotno vezje.če imam za izračun SNR za vsako fazo torej, kako izračunati celotno SNR za vezja

10q
Sriram

ps: do u hav Yahoo Messenger rabim dicuss bolj stvar Abt to
moj id je snsriram79

razmisliti velja za ojačevalnik s treh fazah.Vsaka stopnja so pridobili G1 = 2, G2 = 5, G3 = 3.V proizvodnja ojačevalnika smo hrupa iz prve faze pomnoži na G2 * G3 plus hrup na drugi stopnji, pomnožena G3 plus hrup iz zadnjega samim.
General output hrup = Output_noise1 * | G2 * G3 | Output_noise2 * | G3 | Output_noise3

Po tem izračunu razmerja
20log SNR = (povprečna vrednost proizvodnje signal) / (General outpt hrup)ICQ imam samo v tem trenutku.

Linear Technology je program za izračun hrupa enega amp op fazi.Ta program je mogoče najti na http://www.linear-tech.com/software/.To je stara in ne sme imeti op amp, ki ga uporabljate, ampak lahko bi našli enega, ki je podobno, naštetih hrup očala za tistega, ki ga uporabljate.

Živjo,

Poskusi z uporabo / pp / CAD, lahko najdete na / gi / posojen spletno mesto,
it's free.

Na splošno speeaking, formulo za vrednost hrupa vnos Kaskadna 4-polov:

F = F1 (F2-1) / G1 (F3-1) / (G1.G2 ) ...;

kjer je:

Fn je hrup številka n-ti fazi,
GN je moč pridobiti z n-ti fazi.
Za izračun več fazah postopka hrup številka morate vedeti posamezne dejavnike hrupa in moči dobiček tha fazah.Hrup dejavniki so navadno v pasovne širine 1Hz.
Po tem, da enostavno pretvoriti rezultat izhodne moči ali napetosti, pri čemer se upoštevajo pasovno širino.
Upoštevajte tudi pogostost - gostote noice, ki nastanejo na primer z bipolarno tranzistor, je višji pri zelo nizkih frekvenc, zaradi rekombinacije,

Upam, zgoraj nekaj besed so koristne.

Best of luck,

STO

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back