Sleep Mode PIC mikrokontrolerje - Razlaga!

N

natraj20

Guest
Lahko vsak od razložiti, kako je pravzaprav način mirovanja varčuje z energijo? Samo tako, da procesor idle z NOP do prekinitev ali WDT? Kaj se bo zgodilo z obstoječim vrednosti / I vrata? Bo stalno sedanji sestavi v načinu mirovanja ohraniti prejšnje naloge? Hvala!

[Url = http://www.electro-tech-online.com/microcontrollers/21981-pic-sleep-command.html] PIC in spanec ukaz. [/Url] bo to pomagalo

Hvala za odgovor! Prebral sem, da post dejansko. V bistvu pojasnjuje različne možnosti, da zbudi procesor gor. Kaj sem iskal, je o tem, kako procesor varčuje z energijo. Všeč mi je, kaj se dogaja v načinu mirovanja? - Izklopi CPU? Št navodila izvršitev? Koliko razlika v porabi toka ima to?

PIC res iti spat, čeprav ura ustavi, da varčuje z energijo, da se izvajajo nikakršnih navodil sploh. Če ga želite nek način je zbujam, ampak se to naredi električno in ne z branjem pin držav. Prekinitev ko so v stanju mirovanja bo ponovno uro in naj program začne znova in ostali pin bo seveda to začetek in skok na reset vektor. Upoštevajte, da PIC 10Fxxx ne odmrzniti, da reset od začetka, ko prebudila. Pristanišča so v glavnem "zamrznjene", med spanjem, tako da, če želite, da se zmanjša poraba energije, se prepričajte, da se ne dobavlja tok za nekaj drugega. Brian.

Hvala veliko Brian! Z zamrznjeno, did u pomeni, da pristanišča zatiči ohranijo svoje vrednote? In nekatere funkcije v krmilnik, kot so funkcije A / D pretvornik in primerjalno v način spanja. Kakšen bo status ure v teh primerih? In sem dobil svojo točko na proženje z zunanjim prekine, da zbudite procesor gor, ampak kako uro watch dog to naredil? Ali ima ločen ura teče? In ko je prišel na praktičnih aplikacijah, koliko moči lahko upravljavec dejansko s tem, da v načinu mirovanja z vsemi perifernih naprav in zatiči izklopljen? Žal mi je za vse te temeljne neumna vprašanja, ampak im dejansko poskuša priti globlje razumevanje načina mirovanja in morali uporabiti ultra energije v načinu spanja. Vsako sklicevanje ali kakršnokoli materiali bi se v veliko pomoč! Še enkrat hvala!

Večina energije se porabi koklja stvari. Če boste zaprli za visoke hitrosti uro shranite veliko moči. Nekateri proizvajalci so 32kHz uro, ki se lahko uporablja, in zato traja manj energije. Drugi zanašajte se samo na watchdog timer, da zbudi procesor up, ki je počasnejši in traja še manj energije. Ali lahko ustavite vse ure in se zanašajo na celo - prekinitev ali pristanišče sprememb pin - zbuditi it up. Holding pristanišča zatiči ali spominskih mest v posamezni državi ne prevzema nobene moči, če ga ne poskuša dobiti moči iz nožice. Keith

Hvala Keith! Jaz bom se prepričajte, da ni za pridobivanje električne energije iz igle ko so v stanju mirovanja! Jaz sem poskušal uporabiti ultra načinu mirovanja z 18F47J53 krmilnik PIC. Naj vedo, koncepti, kakršne koli informacije ali sklic na različne načine spanja in varčevanja z energijo načine. Še enkrat hvala za pomoč mi jasno!

Moraš se prepričajte, da ste onemogočili skoraj vse, da bi dobili najnižje spanja trenutno (ob predpostavki, nekaj zunanjega bo zbudil it up). To bo vključevalo ADC in primerjalnih bi jaz mislim - preverite list. Keith.

Dodajanje na to, kar je Keith dejal, WDT je neodvisna oscilator, da deluje pri nizki hitrosti in ni frekvenca stabilizira ohranil svoje trenutne čim nižje. Če onemogočite WDT se ne ustavi, da oscilator v prihranili še več ljudi, vendar potem ne morete uporabiti, da zbudi napravo spet. Njegova glavna uporaba je v "crash nadzor" ni čas, čeprav. Z "zamrznjeno" Mislil sem zatiči bivanja v državi, so imeli v času, ko PIC šel spat. To je razlog za zagotavljanje, nič ni risanje moč iz njih, razen če je kaj nameravate. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back