slabo lowB kotu Pojasni razmikom

R

Ro

Guest
Zdravo
Jaz sem načrtovanju vezja CMOS Pojasni razmikom in sem vesel, da pridejo do 10mV nad večino simulacije Corner (tipično je boljša od 2-3mV).
Vendar pa, če so koti BJTs nastavljena na nizko B Pojasni razmikom napetosti več kot 70mV nad typ kotu in se povečuje z višjo temperaturo, ki mojo celotno učinkovitost na približno 25mV (slabša ločen kotiček), ki je zelo slabo!

Ima kdo rešitev za anihilate B-Spreminjanje BJTs?
vplivanje ...kaskadno ...karkoli?

thx za odgovor

Ročko

beta, če je nizka, vbe višja.Ko dodate določeno napetost ptat, skupna napetost Pojasni razmikom je višji.ni trik jaz vedel za nadomestilo za različne vbe (tj. različne beta), ali pa nam ne bi bilo treba obrezati vse naše bandgaps!

tako da lahko menite, obrezovanje dobiček upori, ali lahko razišče, ali 70mV za Vbe je verjetno res - lahko je kotu WC, ampak fantastičen bi morala biti v obliki zelo žal, da dejansko bi to vrsto spremembe.BTW - kaj je to beta na vogalu?50 z značilno za 200?mojih izračunih 70mv pravijo, da je precej pesimistična, v primeru, kot je ta.

70mV je približno 6%.dober izkoristek je približno 3% za kakovost Pojasni razmikom, pre-trim.(37mV), vendar, če vaš 'using standard celico (Brokaw, etc) it's just fantastičen razlike, in ima le malo opraviti z vašo vezje, ob predpostavki, veš kaj delaš in celic nima boobytraps.jaz šele tekel svoj najnovejši beta Pojasni razmikom od 50 do 250 in je prišel gor kot 34mV spremembe.ampak na eno samo ploščicah smo videli 0,6% (7mV) variacije, in najširša razširila iz serije najvišje doslej na najnižji je bil približno 1,5%.

soooooo - moramo preučiti, ali beta različico 50-250 je smiselno, ali ne pomeni, fantastičen je dovoljeno pod nadzorom, medtem ko še vedno lahko plačate za vaše rezine?če bi bila jaz, in imamo veliko 6% nizka, jaz bi poslali nazaj oblatov in našli fantastičen, da lahko nadzorujejo svoje diffusions.četudi samo jaz!

Hvala za vaš odgovor,
trenutni dobiček mejne kontrolne točke je res nizka sem opazil (2 <beta <10), Mabe svoje "vzrok" psevdo "vertikalni Bipolarni tranzistor ki se uporabljajo v CMOS?
I uporaba temeljnega Pojasni razmikom postavitev IEEE knjigo "nizka napajalna napetost visoka napetost PSRR reference CMOS v procesu", ki ga khong-Meng Tham in Krishnaswamy Nagaray, ki uporablja kombinacijo več sedanjih in bipolarno-emiter območju.
Jaz bom šel in poskusite postavitev Razavi's Book (slika 11,35), Mabe opravlja bolje v mojem primeru ...

pozdrav Ročko

ja, beta BJT v cmos je zelo nizka.
Najboljši način je obrezovanje

pomnoži tokovi je slabši od več diod, ker sedaj ima vaš Vt neusklajenost odvisnost od MOSFETs, ki je vedno slabše kot le z naravnost ogledala.

Ne razumem, zakaj navpično beta je tako slabo - običajno navpična, je pravzaprav precej dobro, boste morali dodati pokopali plašč, da bi bilo tako slabo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back