skrči uporabo Multiplier in seštevalnika

N

nemolee

Guest
Dear all,

Imam eno zapleteno aritmetično treba izvajati z digitalno logiko.Ali obstaja kakšno dobro mothed naprej krčila uporabe Multipliers in seštevalnikov.Zdaj v svoj design, sem že uporaba 11 oblikovalci 5x5 in 11 seštevalnike za 11bit.Rabim vaše nasvete za optimizacijo moje vezje območju.
Hvala za vašo popolno pomoč.

BR

Najboljši način za to, da delitve virov.Ustvarite lahko majhnem prostoru pomnilnika, in imeti krmilnik, ki uporablja samo eno multiplikativni in eno seštevalnik se za vse operacije in shranjuje podatke na različnih področjih memoery.To je veliko veliko počasneje, vendar pa boste prihranili veliko sredstev.

BR,
/ Farhad

Hvala za koristne nasvete.Prav zdaj v naši design, moram obdelati vhodne podatke v realnem času.Ali imate še kakšen dober vzor za to?Hvala.

S CSD u lahko zmanjša uporabo multiplikatorja in seštevalnik!

nemolee wrote:

Hvala za koristne nasvete.
Prav zdaj v naši design, moram obdelati vhodne podatke v realnem času.
Ali imate še kakšen dober vzor za to?
Hvala.

Če je vaša formula je takole:

R '= R0 * 4 ([(R1 * R2 * X Y) / 2 R3 * Z / 2] / 2 ([Round (X * Y/32) * R4 [Round (X * Z / 32) * R5] / 2 [Round (D * Z/32) * R6 kroga (X * Y/32) * kroga (X * R7/32)] / 2) / 2) / 2

R0 ~ R7 so 6BIT podatkov in X, Y, Z so 5bit podatkov.Ti podatki so še prispevek za 2048 cikel.Imate za izračun rezultata v realnem času.farhada san, ali imate dober način za krčenje število vrat.

Hvala za vas polno pomoč.
BR,

MR.

nemolee san,
Nisem dober z matematično doseženega, vendar če vi spodbuda mi vaš VHDL kodo za ta del vašega algorithem, lahko vam dam nekaj povratne informacije.Prav tako, daj mi nekaj informacij o vrsti naprave, ki jih ciljate, takt, in katera koli druga ovira imate.Lahko spodbuda to v svoj domači e-mail na ny_farhad (at) yahoo.com

S spoštovanjem,
/ Farhad

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back