Simulink Matlab Function Block Question

P

pirit

Guest
Živjo,
V Simulink, je matlab blok funkcijo.Napisal sem matlab funkcijo s 3 vhodov in 1 izhod.Prvi vnos je matrico in naslednjih dveh vložki se celo število.

Funkcija matlab blok v Simulink je samo en vhod.Ali obstaja način, da se spremeni blok, tako da lahko sprejme 3 vložki?

Hvala!

Živjo,

Lahko uporabite MUX blok skupini več signalov na isti liniji.Ampak v vašem primeru to ni mogoče becase en vhodni je matrika in razsežnost signalov, da bi bilo treba združiti različne.Morda je najboljša rešitev za ustvarjanje S-funkcije, vendar je bolj zapletena.

Thx.S Funkcija je nekako zapleten.Kaj želim storiti, je pravzaprav precej preprost.

V Simulink, imam matrike v delovnem prostoru.Potrudim, da bi blok, tako da bo le en izhod podatkov iz matrike v skladu s x, y lokacijo.

Na primer, moja matrica je [1 2; 3 4].Ko input x = 1, y = 2, hočem blok za izhod "4".

Moj načrt je bil, da uporabi matlab funkcijo blok, da bi matrico in x, y, kot input.Ali obstaja katera koli druga rešitev v Simulink?

Hvala vnaprej!

Živjo,
Po branju vašega post mislim, da blok iščete je lookup tabela 2-D.Ta blok ima dve vložke, ki se uporabljajo za dostop do elementov matrike, ki je opredeljen znotraj bloka (lahko uporabite svoj delovni prostor ime).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back