Sevalni diagram za dual band Mikrotrakasta patch antena

M

mnhtapu

Guest
Oblikoval sem dual band Mikrotrakasta patch antena odmevalo freq 3,5 in 5,5 Ghz. I priložen dva sevanja vzorcev simulirano v CST. Sevalni diagram na 5,5 Ghz se razlikuje od 3,5 GHz. Ampak, če vi pogled na S11 graf, vrnitev izguba je skoraj enak za obe frekvenci. Bojim se, da je zaradi sevanja vzorec na 5,5 Ghz, antena ne more biti imenovana dual band. Ali je obvezno, da je sevalni diagram v teh 2 frekvence biti enake oblike? [PRILOŽITE = CONFIG] 56354 [/ PRILOŽITE] [PRILOŽITE = CONFIG] 56355 [/ PRILOŽITE] [PRILOŽITE = CONFIG] 56356 [/ PRILOŽITE] Vsak komentar je zelo občutne. Hvala. Nazmul

Hi mnhtapu, Matching je dobro na obeh frekvencah. Toda pri 5,5 GHz, se zdi, da je sevanje zarezo vzdolž z-osi. Če je namenjeno za obsevanje v tej smeri (Mislim, da je), potem je to problem. V nasprotnem primeru sevanja vzorcev ni treba biti preveč podoben. Dovolj dobiček je treba v smeri, če obresti, in dobro ujemanje in učinkovitosti na frequences obresti. Glede Z

Hvala za vaš odgovor. V zvezi s sevanjem učinkovitosti pri 5,5 GHz je -0,107 dB in pri 3,5 GHz, da je -0,89 dB, so te vrednosti v sprejemljivem območju? 10 log (Power sevana / vhodne moči do antene) = učinek sevanja v dB Tako smo izraziti učinek sevanja v dB? Plz popravite me, če sem narobe.

10 log (Power sevana / vhodne moči do antene) = učinek sevanja v dB
Glede na običajna opredelitev, kot v "vhodne moči antene," je po vašem mnenju "moči, ki jo je sprejela antene ", to, kar se odraža moč ne smejo biti vključene. Šteje se, v skupni učinkovitosti.
V zvezi s sevanjem učinkovitosti pri 5,5 GHz je -0,107 dB in pri 3,5 GHz, da je -0,89 dB, so te vrednosti v sprejemljivem območju?
pri 5,5 GHz je zelo dobra. Jaz sem malo presenečen za povečanje izgub na nižji frekvenci. Opredelitev dirigent in dielektrična kot lossless, bi lahko videli, kaj je poreklo, če se da neučinkovitost. Glede Z

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back