senzorja za položaj.

T

tijoseymathew

Guest
jaz sem delo na projektu., v katerih prevoz premika vzdolž palice podobno kot tiskalnik prevoz.
kaj so najboljše možnosti za zaznavanje položaja?
Mislil sem, da se ti: --
1.uporabo koračnih in preklopiti na enem koncu.tako pojedla intialization koračnih kroži do tega stikala se zapre in potem je enostavno pozicioniranje.
2.uporaba dc motor z optičnim trak, ki daje položaj.

Prvi problem je, da jaz vekanje odkriti koračnih s pravico no.od korakov na rev.
ter za drugo jaz dont znanje kako moči jaz občutek, kot majhen prog.

drug drugega ideja je, da uporabite uporovne žice strip.

druge zamisli?

Kaspersky Lab opublikował artykuł zatytułowany "Niebezpieczeństwa Internetu". Artykuł dotyczy zagrożeń, które napotykamy podczas surfowania w Internecie i wyjaśnia między innymi, w jaki sposób komputer zostaje zainfekowany podczas surfowania po Sieci oraz kto zarabia na atakach internetowych.

Read more...

What's your želeno natančnost za merjenje položaja?Kako dolgo je droga?

Optični trak je dobra ideja.
Če prevoz rack uporabe in letev z zobmi za napredovanje po tirih, lahko dodate rotacijski encoder za motor.Če imate trenja zobate bi dodam ločeno ne vozi s kolesom rotacijski encoder za zaznavanje položaja.
Če vaš rod je kratka, lahko uporabite linearni potenciometer.

PS sem želel povabiti na vaše vprašanje na specializirane skupine, namenjeno senzorji: http://tech.groups.yahoo.com/group/sensorforum

približno en mm na 25cm palico.

Ja optični trak je dober šele jaz dont mislim jaz najdem ti senzorji tukaj za razumno ceno.

zobate z zobmi ni tisto, kar hočem uporabiti, saj potem bom moral skrbeti veliko o trenje.

linearno pot se zdi najbolje.
vendar obstaja katera koli druga alternativa?

Če je njegov le 25 cm, bi naj izberem optično metodo.Ne uporabljate trakovi, ampak ukrep, dušenje vir svetlobe.

Vsepovsod Idea:
1.En konec je IRled svetlobni vir.
2.Drugi konec je IR senzor.Photo diode fotocelica ali je dobra izbira.Raje to je del premika.
3.Bližje IR senzor za višje napetosti.
4.Pretvori uporabo ADC, kalibriranje, in ste končali!Poceni in enostavno.uporabo mikrokrmilniška notranji ADC.

rikie_rizza wrote:

Če je njegov le 25 cm, bi naj izberem optično metodo.
Ne uporabljate trakovi, ampak ukrep, dušenje vir svetlobe.Vsepovsod Idea:

1.
En konec je IRled svetlobni vir.

2.
Drugi konec je IR senzor.
Photo diode fotocelica ali je dobra izbira.
Raje to je del premika.

3.
Bližje IR senzor za višje napetosti.

4.
Pretvori uporabo ADC, kalibriranje, in ste končali!
Poceni in enostavno.
uporabo mikrokrmilniška notranji ADC.

Poskušajte uporabljati optični kodirnik, kot je v miš.Lahko računaš impulzi iz Power (fazna med signale daje podatke o smeri gibanja).Seveda boste potrebovali dodatnih optičnih senzorjev za osnovno položaja prevoza.

1.Prevoz gre na Osnovni položaj
2.Prevoz gre na želeno mesto štetje impulzov iz optičnih kodirnik.

vse optični senzorji gr8 zahtevajo popravke, ki so povsem izven moje področje.Mislim, da linearno pot.metoda je najboljša.jaz sem tudi preiskavo o utemeljenosti / demerits uporabe palice tipa vijak premakniti prevoz z uporabo koračnih

Z potenciometrov obstaja nekaj "majhnih" težav - izbrisal (odvisno od vrste gibanja), dolgoročno stabilnost, stabilnost temperature.To ni najboljša rešitev za obravnavo položaja ali položaja, zlasti za omenjene resolucije.
Mislim, da dolg vijak z koračnih motor, je najboljša rešitev ...

Ja, ampak če vijak naredi korak stvar počasneje.

tijoseymathew wrote:

vse optični senzorji gr8 zahtevajo popravke, ki so povsem izven moje področje.
Mislim, da linearno pot.
metoda je najboljša.
jaz sem tudi preiskavo o utemeljenosti / demerits uporabe palice tipa vijak premakniti prevoz z uporabo koračnih

nandhu015 wrote:tijoseymathew wrote:

vse optični senzorji gr8 zahtevajo popravke, ki so povsem izven moje področje.
Mislim, da linearno pot.
metoda je najboljša.
jaz sem tudi preiskavo o utemeljenosti / demerits uporabe palice tipa vijak premakniti prevoz z uporabo koračnih

hi kender

oni nimajo leča.obstaja samo vodi in prejetih opremljena palcev (kot eden, ki jih uporabljamo za prikaz v miško)

Mislil sem, da jo uporabi za štetje impulzov.in odkrivanju koncih

Nandhu

nandhu015 wrote:

hi kenderoni nimajo leča.
obstaja samo vodi in prejetih opremljena palcev (kot eden, ki jih uporabljamo za prikaz v miško)Mislil sem, da jo uporabi za štetje impulzov.
in odkrivanju koncihNandhu

Citat:Hi Nandhu,Prejme površina senzor, verjetno, 5mm v diametrer.
Vendar pa moramo odkriti 1mm trakov, ki so 1mm narazen.
Tam bo še vedno nekaj razlik v outptu iz senzorja, čeprav ni jasno, stročnice, kot če bi bile širše trakovi potem senzor.- Kender

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back