senzor nivoja vode

K

Kaze105

Guest
Pozdravljeni,

Jaz bi verjetno všeč neki pomoč pri izgradnji-senzor nivoja vode.Imam razmišljalo o stvari, kot so zaznavala za prevoženo razdaljo,-oddajnikom in detektorjem, ultrazvočne naprave, ampak jaz bi IR všeč nekaj mnenj glede tega, kaj je najboljša možnost.

Moj projekt vključuje s posodo z vodo za živali, kot so psi in mačke.Ker skledo je majhen, bo zahteval, da mi senzor, ki lahko zazna razlike v aa nekaj centimetrov.Našel sem IR, da je težko, saj bo vključevala vode in razdalje za IR je zelo kratka.

Potrebujem senzor ki javljajo, kdaj vode v skledo je šel dol določeno raven.

Hvala za kakršnokoli pomoč.

Daleč najenostavnejši način je, da je tehtanje!Postavite skledo na gori z spomladi pod njim.Lahko bi se širi peno ali celo plastični mehur, dokler je nekaj gibanja, ki jih povzroča to težo.Pod njim, primerni microswitch, nastavite da delujejo, kadar skledo dvigal, ker je prazen.Uporabite stikalo za upravljanje alarm ali za sprožitev način samodejno polnjenje znova.Št elektronika potreben!

Brian.

I dejansko menila, da je kaj takega, vendar je projekt zahteva, da je električno storili, bi cenim več idej.

Hvala za pomoč še vedno.

http://www.electronicsforu.com/efylinux/circuit/cir80.gif
ali
http://www.sentex.ca/ ~ mec1995/circ/sensor3.htm
To dobro vezja za vaš namen.
Dvema elektrodama, v vodo ... ali eno elektrodo in vodo posodo iz kovine.
Uporaba žica iz nerjavnega jekla elektrod.
Ker bo elektrod v vodi večino časa, glavni prednost pred veliko drugih vezij si lahko Google je, da je to, da je elektroda vozi z AC in ne DC.To bo preprečilo korozijo zaradi elektrolize.
Proizvodnja vezja, mimo N2/pin2, bo odvisna od tega, kaj želite, da se zgodi, ko je voda nizka.

Ken [/ url]

Imam 3 vprašanja glede tega vezja.(Se opravičujem, če so ali zvok neumno, dokaj novi v tem.)

Vidim, da si rekel, da se poganja z AC, vendar je vezje sam ne bo uporabljal AC napetost?

Tudi za senzor, je vse iz nerjavečega jekla elektrod žice v redu?Rad bi potrdili, da je to vezje pravi sonde.

Moje zadnje vprašanje je v zvezi z rele.Rad bi signal, da odide na moj mikrokrmilnik, zato sem povezavo praviloma stran mikrokrmilnika.

Hvala za pomoč.

Kaze105 napisal:

Imam 3 vprašanja glede tega vezja.
(Se opravičujem, če so ali zvok neumno, dokaj novi v tem.)Vidim, da si rekel, da se poganja z AC, vendar je vezje sam ne bo uporabljal AC napetost?

Ja.signal iz senzorja bo šel v mikrokrmilnik, ki nadzoruje elektromagnetni ventil, ki omogoča pretok vode iz posode v posodo.

Ko rečeš, da je prispevek UC, me zanima, kaj misliš.Kot je za napetost, bom poskusil tako napetost, da vidim, če deluje.

Kaze105 napisal:

Ja.
signal iz senzorja bo šel v mikrokrmilnik, ki nadzoruje elektromagnetni ventil, ki omogoča pretok vode iz posode v posodo.

Hmm ni možen ogled vašega 2-ravni UC vezje.Pravi, da sem dont imajo dovoljenje, čeprav sem storil register.

Vi ste pravilno, da bi rad, da senzor izhodni signal v UC I / O pin.I bodo uporabljali ATMEGA16 ali ATMEGA32 UC.Bom verjetno imel v 0-5V signal iz senzorja output signal.

Ti si malo počasen, in skrbno, pri dodeljevanju pravic.

Tukaj je osnovno vezje.Imel sem dodal nekaj zvonovi in piščalke na min, ki jih ne potrebujete.

P2 je 4KHz, 50/50 PWM kvadratni wave izhod, ki poganja skupne elektrode.
P4 je-bitni analogno 8 vložek, ki zaznava ravni polnjenja.
P1 je-bitni analogno 8 vložek, ki zaznava FULL ravni.
P0 je digitalni izhod, ki izkaže SSR (polprevodniški rele) ON in OFF.

Program je zelo preprost "
Sensing ravni polnjenja vklopi rele, ki vklopi črpalko.
Črpalka ostane, dokler FULL ravni zaznala, in črpalka se izklopi.
Črpalka je še vedno OFF do ravni polnjenja je spet začutil.

Ken
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Rad bi potrdili nekaj stvari o vašem vezja.Ko sem položaj elektrod žice, sem jim položaj, v katerem mora biti raven vode poveča, ko je elektromagnetni ventil zaprt bi se zaradi popolnega skledo, in zadnja na dnu posode.

Preverjanje picaxeq8m, vidim, da se lahko programirajo nekaj drugačen način, vključno s prikazom in osnovno.Je eden boljši od drugih?

Zadnje vprašanje je približno SSR.Kakšno SSR bi najbolje.Na primer:

http://www.newark.com/jsp/search/browse.jsp?N=1002182

Rele ki bodo povezane s elektromagnetni ventil, ki bo deloval na 12V DC.

Še enkrat, hvala vam lepa za pomoč, cenim to veliko.

Kaze105 napisal:

Rad bi potrdili nekaj stvari o vašem vezja.
Ko sem položaj elektrod žice, sem jim položaj, v katerem bi morala biti voda ravni povečal, ko bi elektromagnetni ventil zaprt zaradi polne sklede, in zadnja na dnu posode.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back