Schmitt Trigger vhod

Z

zhiling0229

Guest
Hi guys, jaz bi rad vedel, kaj je Schmitt Trigger? Kako se razlikuje od buffer TTL? Na primer mikrokrmilniška vrata buffer tip je Schmitt Trigger vhod sem lahko samo pošljite logiko visoke 5V, da ga simillar da TTL buffer? Če ne? Kako videti vmesnik vezje, kot je (ne priporočam me čip, da to storite): D Upam, da me ne sprašuje preveč. Thanks

Trigger Scmidt je preprosto napravo ali vezje s histerezo vgrajen v vhodni prag. Histereza je stanje, v katerem so spremembe prag sproži, ko se proizvodnja spremeni tako, da se ohrani izhodna raven. Na primer, ko gre vhod visok in izhod spremeni stanje, povratne informacije od izhoda znižuje prag majhen znesek, tako da mora biti vhod padec majhen znesek za izhod za spremembo nazaj, te spremembe je histerezo napetost. Schmidt sproži se običajno uporabljajo za eno ali hrupna počasi spreminja signale, tako da proizvodnja je manj hrupno. Logic naprave uporabljajo Schmidt Sprožilci in vsi analogni primerjalno je mogoče nastaviti kot Trigger Schmidt. Vhod z Trigger Schmidt bo neposredno vmesnik za vse surovine z enako napetostjo. To lahko preverite z branjem specifikacijo čipa. To vam bo dala nizko, visoko in histerezo ravni.

Živjo, Obstaja veliko uporabo Trigger Schmitt. Lahko se uporablja za ustvarjanje pravokotne signale iz periodičnih signalov. Glavna uporaba Trigger Schmitt je preprečiti izhod na spremembe v prisotnosti Noise trni. To je zaradi histereze last Schmitt Trigger Hvala Shaikh Sarfraz

Tukaj je datoteka "Oscillators za Mikrokrmilniki" lahko pojasni vaša vprašanja

je za pretvorbo signala v hrupnem sine izpopolniti hrupa brez kvadrata signala ..... tako da je samo pojasnil, da se lahko uporablja v digitalnih vezij za regeneracijo popoln kvadrat signala iz prizadetih signale ...

Schmitt vhod ima različne visoki vhodni prag in nizek prag vhodna napetost, bo to pomagalo odpraviti nekaj hrupa v bližini praga in se izognili izhod oscilating. Lep pozdrav [quote = zhiling0229] Hi guys, jaz bi rad vedel, kaj je Schmitt Trigger? Kako se razlikuje od buffer TTL? Na primer mikrokrmilniška vrata buffer tip je Schmitt Trigger vhod sem lahko samo pošljite logiko visoke 5V, da ga simillar da TTL buffer? Če ne? Kako videti vmesnik vezje, kot je (ne priporočam me čip, da to storite): D Upam, da me ne sprašuje preveč. Hvala [/quote]

Sprožijo Schmitt se počasi spreminja ali hrupne signal, da bi ustvarili več impulzov, saj prečka prag je logika (npr. 1 / 2 Vcc v CMOS) in ga počisti v en čisto pulz z histerezo (povratne informacije) za oblikovanje dveh ločenih pragovi za spremembo stanja. To pomeni, da signal ne more osillate na enem napetostni vhod.

[Quote = zhiling0229] Hi guys, jaz bi rad vedel, kaj je Schmitt Trigger? Kako se razlikuje od buffer TTL? Na primer mikrokrmilniška vrata buffer tip je Schmitt Trigger vhod sem lahko samo pošljite logiko visoke 5V, da ga simillar da TTL buffer? Če ne? Kako videti vmesnik vezje, kot je (ne priporočam me čip, da to storite): D Upam, da me ne sprašuje preveč. Hvala [/quote] Hi Vsaka naprava ima Schmitt dobil določen napetostni nivo za logično 0 in logično 1 Vsaka napetost pod 0.9v šteje kot logično 0 in več 0.9v zvezi z dobavo v napravo cont kot logika 1. Poglej v podatkovnem listu CD4093 boste videli, da Rajguru

Hi Rajguru, Im je žal, vendar morate vsaj tako podrobne preverite lista Schmittrigger_input podatkov ... Na CD-ju 4093, tj zbiranje podatkov ne najdem 0.9V mejo, kot jaz ne vem "osnovna logika ravni", logična vezja :-(, mislim, njihova logika je prag, ki (seveda), vendar je njihova vrednost nekaj varianta, nič ni absolutno določen v našem življenju ... glede na vaše podatke, tj CD4093 list je točno najti: vhod nizek je vsakič manj kot 1.3V (5V dobavo) in manj kot 4.5V (15V dobavo) in tako naprej Enako za vnos. vzponi:.! višje kot 2.75V in 8.1V ... Vidim, nič več kot 0.9V in določen prag, žal Best pozdrav K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back