RTOS in AVR ATmega128 ...

V

venz

Guest
Ima kdo kakršne koli izkušnje z RTOS za ATmega128? Na primer ucOS? mimo vnaprej, greetz, venz.

Trenutno sem eksperimentirati z uCOS-II na ATMEGA 103. Ampak sem pravkar začel, tako da nisem prepričan, če bom lahko pomagal. Kaj želiš vedeti?

Preizkusil sem UCOS-II za vrata AVR, da deluje lepo. Ampak ne pozabite na zunanji pomnilnik

ki AVR ste uporabili? Kaj pa zunanji pomnilnik? Kako je z uspešnostjo? greetz, venz.

Včasih sem ATMEGA 128 16MHz in 64 kb zunanji pomnilnik, UCOS porabil manj 1 Kb, perfomance je dobro.

Delam z Atmel vsak dan v C. Ne razumem kot Os mi lahko pomaga. Ali lahko nekdo povej mi prednosti za eno, kot mi?

uCOS-II je predvsem posrednik preventivne multitasking jedra, ni pravi OS. Dobro je, če vaš app. lahko zapišemo na več vzporednih tekočih nalog z različnimi poudarki. Naloge so neodvisni in komunicirajo preko poštnih nabiralnikov, semaforji itd

Jaz to že počnejo v C. Vsak del glavnega pred operacijo. Vsakdo lahko ustavi del zanke.

venz: zadruga (non-preemtive) kernel pomeni, da morajo biti naloge med seboj sodelovati, da CPU delež. Preemptive jedra pomeni, da se taksa z najvišjo prioriteto ima vedno nadzor nad CPU. Če nekateri ukrepi (na primer prekinitev) povečati prednost neko nalogo, bo to nalogo takoj na CPU. Preemptive jedrca ima boljšo odzivnost in naloga ravni odziv je deterministična. Cooperative Zrna imajo tudi nekatere prednosti, kot so nizke latence prekine.

Če imate v realnem času z uporabo številnih nalog, to pisanje brez RTOS se prosi za trud. (V bistvu ste res pisanje sami in boste verjetno žal.) UCos-II prihaja kot vir in je zlahka nastavite, da uporabljate samo tisto, kar je potrebno. Je izredno poceni, za kaj počne in da dobro deluje na majhnih Micro.

Hi All, tudi jaz sem šele začeli učiti uporabljati uCOS-II v2.52 za PIC18. Ali kdo ima nekaj primerov programov, ki bi lahko gledam, da se naučijo pravilno slog programiranja ali tehnika? Vnaprej hvala za vašo pomoč ServoPump

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back