Robot Position

Y

yasser_shoukry

Guest
Imam projekt, v katerem robot mora iti iz začetnega položaja na drugo končno stališče z nekaterimi znano, preproste ovire na poti.

Moram nadzor nad robotom uporabo PIC16F MCU, problem, jaz sem s katerimi se sooča je, kako določiti trenutnega položaja robota tako da lahko upravljavec mu pravo smer (pojdite naprej, desno, ......... ......)

Lahko katera koli od kažejo poceni rešitev za ta problem?

Hvala in Best Regards.
Yasser

kaj misliš s "trenutni položaj"?
če misliš pozicije iz stene, uporaba IR senzor.

Določitev trenutni položaj nečesa, kar je klasični problem, ki ima dve splošni vrsti rešitev:

1.Absolute pozicioniranje.Če boste uporabo vašega robota na prostem in če lahko živiš z natančnostjo približno 2-3 metrov, GPS je pot.Če ste v zaprtem prostoru, lahko namestite infra-rdeči svetilnik in se položaj od azimuta do svetilnike.Lahko dodate nekaj vzorec na tla in ga odkriti.

2."Dead reconing".Če poznate začetni položaj in trenutna hitrost vektor vašega robota, lahko vključijo hitrost vektorja in dobil položaj.Obstaja pa opozorilo, extimation hitrosti povzroča napake, vas vključiti ta napaka, in je napaka položaja raste.Lahko dobite hitrost vektor svojega robota z merjenjem vrtenje koles, čeprav zdrsa koles in ga uvaja napak.

Upam, da sem lahko pomagal.Srečno!

kender wrote:

Če ste v zaprtem prostoru, lahko namestite infra-rdeči svetilnik in se položaj od azimuta do svetilnike.
Lahko dodate nekaj vzorec na tla in ga odkriti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back