RHHP in kompleksne pole

E

ee484

Guest
Živjo, vsi.

Kdaj desni polovici ravnine pole v analogni vezja?Kdaj kompleksnega pol pride v analogni vezja?

Na primer, pasivnimi komponentami ne more dati kompleksnih polov.Da bi imeli zapletene pol, kaj je treba mehanizem, povezana z?

Vsak SIMPLE, ampak intuitivno primeri ali materialov, so zelo dobrodošli!

Prosim, daj mi tvojo modrost!B - hvala vnaprej!

Imam isto dvoma o RHP in kompleksne pole ...
Še eno vprašanje, zakaj kompleksne pole so vedno v parih in locirali v sym.okoli osi pravi? Mislim, zakaj ni tremi ali več centrov za korenine, kot korenine s ^ 3 = 1, tako da so tri nosilce enakomerno porazdeljena na enoti krogu, vendar ne sym, da dejanska os .. .

Živjo

Pasivni vezja, sestavljena iz tuljave in kondenzatorji, ki imajo lahko zapletene polov.

Poskusi, da bi prenos funkcija standardnega vzporedno vezje sestavljajo INDUCTOR, kondenzator in upor.Nato z različnimi vrednostmi lahko vidite, kako polov in ničel sprememb.

s spoštovanjem

RHPP bo vedno povzročil nestabilnost sistema, saj bo njegova rešitev ima pozitivno realno to pomeni neskončnost.
Da, pasivno vezje s Induktor in omejitve bo prispeval zapleten polov.Bodo faza hitro razgradi.

tako samo upor in capasitor (ali Induktor) navada prispevati kompleksne pole, kajne?

in kako izračunati kompleksne pole prispevek v bode ploskvi? Zdi se, da so zapleteni pol na mag in fazo veliko bolj zapletena, kot pravi pole?

Živjo

Da, prav je, upor in kondenzator ne more kompleks pol.Potrebuješ vsaj dva reaktivna elementa.

Pravzaprav kompleks delo na način, kot "prave" pole.Ampak oni vedno pridejo v paru konjugat.Torej, namesto -20dB/decade, dajejo -40dB/decade (konjugat par).Pol frekvenca je preprosto razdalja od središča porekla, ki je obseg kompleksnih pola.

Faza deluje na enak način, ki vam daje / - 90 stopinj (namesto 45 stopinj), eno desetletje gor in dol od pol frekvence.

Hope this helps.

Mislim, da zapletene pole bo pripeljalo do stopnje 180 fazna namesto 90 stopnje.

leo_o2 wrote:

Mislim, da zapletene pole bo pripeljalo do stopnje 180 fazna namesto 90 stopnje.

Živjo

Kompleksnih polov bodo začeli na -90 stopnjo fazna na pole frekvenco.Potem bo asymtotic behaivior doseže 0 stopinj pri nižjih frekvencah.To bo dosegla 180 stopnjo pri višjih frekvencah.

Ta povezava pojasnjuje nekaj: http://www.swarthmore.edu/NatSci/echeeve1/Ref/LPSA/Bode/BodeHow.html #% 20Complex% 20Conjugate% 20Pair% 20of% 20Poles

S spoštovanjem

tyassin wrote:

ŽivjoKompleksnih polov bodo začeli na -90 stopnjo fazna na pole frekvenco.
Potem bo asymtotic behaivior doseže 0 stopinj pri nižjih frekvencah.
To bo dosegla 180 stopnjo pri višjih frekvencah.Ta povezava pojasnjuje nekaj: http://www.swarthmore.edu/NatSci/echeeve1/Ref/LPSA/Bode/BodeHow.html #% 20Complex% 20Conjugate% 20Pair% 20of% 20PolesS spoštovanjem

Živjo, vsi.

Hvala vsem za vaš odgovor.

Naj mi jasno, moje vprašanje ...

Kako RHHP pojavijo z kondenzator in aktivno napravo (npr. MOS) - brez Induktor!?

Kako zapleten pole pride par z kondenzator z aktivnim pripomočki - spet brez Induktor?

Seveda, lahko pridobijo vse tedios prenosno funkcijo, če želite izvedeti RHHP in kompleksne pole par.Vendar pa imate intuitivno razlago ali način, da bi našli tiste?BTW, morem odgovoriti nekaj vprašanje odgovor.Dovolite mi, da vem, če so moje razlage narobe.

1) Zakaj vedno kompleksne pole so v paru?
-> To je zato, ker je realno število, ki je povezano s frekvenco (npr. sinusoid) v kompleksni ravnini, v matematiki je "v paru".Na primer, za zastopanje 3 v realno število (na primer, je ta številka 3, je iz sinusne funkcije, kar pomeni, povezana s frekvenco), lahko napišete 3 jb.Da predstavljajo ta številka v kompleksni ravnini, je treba 3-jb.S tema dvema številkama 1 / 2 (3 3-jb jb) = 3.Za zaključek, da predstavlja realno število v kompleksno področje, ki zahteva, da imajo zapletene konjugat par!
(OPOMBA), če ste se ukvarjajo z imaginarno številko, ja, lahko kompleksno število izstop sam, ne v paru.

2) Inductor z kondenzator = dve reaktivni komponent vam bo zapleteno polov.
Druženje z 1), če imate realne vrednosti L in C, boste imeli zapleten pola v paru.Pola ne more biti sam.
Vendar pa se z R in C samo .... boste imeli edini pravi drogovi (nisem 100% prepričan, vendar zelo prepričan)
Na primer, če imate dve RC Niskopropusni filter Kaskadna brez pufrom med in našli prenos funkcije, lahko poskrbite, da mora biti obema skrajnostma, resnične in vse v LHP.

3) tyassin odgovoril kompleksne pole nam -40dB/dec v velikosti in -90degree/dec v fazi.
Strinjam se s -40dB/dec v velikosti na visoke frekvence, vendar faza respone je v dvomih.
Če menite, da enostavno LC Niskopropusni filter (Tukaj se izpusti R), obseg odgovor -40dB/dec kapljica, če f>> f0, kjer je f0 = 1 / (2 * pi * sqrt (LC)), ki je resonančna frekvenca.Zdaj, če ste rešili faza odgovor, boš imel 0 na obeh straneh, kjer f <fo in f> 0.Če prevzame /-delta f, sedaj lahko najdete fazi pride do spremembe 180 stopnjo.Vendar pa je ta faza odziv zgodi v trenutku in naklon ne more biti -90degree/dec.To je več likey neskončnosti v tem resonančno frekvenco.Tako preprosto LC filter faze respone ne more biti -90degree/dec na splošno.
Razumem, to je precej zapleteno_Odgovori mi, če imate različne poglede, ali se ne strinjate.

B

ee484 wrote:

Živjo, vsi.Hvala vsem za vaš odgovor.Naj mi jasno, moje vprašanje ...Kako RHHP pojavijo z kondenzator in aktivno napravo (npr. MOS) - brez Induktor!?Kako zapleten pole pride par z kondenzator z aktivnim pripomočki - spet brez Induktor?Seveda, lahko pridobijo vse tedios prenosno funkcijo, če želite izvedeti RHHP in kompleksne pole par.
Vendar pa imate intuitivno razlago ali način, da bi našli tiste?BTW, morem odgovoriti nekaj vprašanje odgovor.
Dovolite mi, da vem, če so moje razlage narobe.1) Zakaj vedno kompleksne pole so v paru?

-> To je zato, ker je realno število, ki je povezano s frekvenco (npr. sinusoid) v kompleksni ravnini, v matematiki je "v paru".
Na primer, za zastopanje 3 v realno število (na primer, je ta številka 3, je iz sinusne funkcije, kar pomeni, povezana s frekvenco), lahko napišete 3 jb.
Da predstavljajo ta številka v kompleksni ravnini, je treba 3-jb.
S tema dvema številkama 1 / 2 (3 3-jb jb) = 3.
Za zaključek, da predstavlja realno število v kompleksno področje, ki zahteva, da imajo zapletene konjugat par!

(OPOMBA), če ste se ukvarjajo z imaginarno številko, ja, lahko kompleksno število izstop sam, ne v paru.2) Inductor z kondenzator = dve reaktivni komponent vam bo zapleteno polov.

Druženje z 1), če imate realne vrednosti L in C, boste imeli zapleten pola v paru.
Pola ne more biti sam.

Vendar pa se z R in C samo .... boste imeli edini pravi drogovi (nisem 100% prepričan, vendar zelo prepričan)

Na primer, če imate dve RC Niskopropusni filter Kaskadna brez pufrom med in našli prenos funkcije, lahko poskrbite, da mora biti obema skrajnostma, resnične in vse v LHP.3) tyassin odgovoril kompleksne pole nam -40dB/dec v velikosti in -90degree/dec v fazi.

Strinjam se s -40dB/dec v velikosti na visoke frekvence, vendar faza respone je v dvomih.

Če menite, da enostavno LC Niskopropusni filter (Tukaj se izpusti R), obseg odgovor -40dB/dec kapljica, če f>> f0, kjer je f0 = 1 / (2 * pi * sqrt (LC)), ki je resonančna frekvenca.
Zdaj, če ste rešili faza odgovor, boš imel 0 na obeh straneh, kjer f <fo in f> 0.
Če prevzame /-delta f, sedaj lahko najdete fazi pride do spremembe 180 stopnjo.
Vendar pa je ta faza odziv zgodi v trenutku in naklon ne more biti -90degree/dec.
To je več likey neskončnosti v tem resonančno frekvenco.
Tako preprosto LC filter faze respone ne more biti -90degree/dec na splošno.

Razumem, to je precej zapleteno_Odgovori mi, če imate različne poglede, ali se ne strinjate.B

2 centa: Ena od težav, s kompleksnimi poli par je dosegla vrhunec.

Živjo,

želim odgovoriti, b), prvi.

Ne mislim 2. nalog za prenos funkcijo, ne more imeti -90degree/dec na pole.Vendar je vse odvisno od dušenja, če vi pogled na kakršen koli nadzor knjige.

Na primer, prosim vas, o čisto Niskopropusni LC filter.
Kakšne so frekvence resonse?
Prenos funkcija je 1 / (1 s ^ 2 * L * C), kajne?
Lahko ugibati, da je obseg odziv podoben Niskopropusni RC filter, vendar pa zmanjšali -40dB/dec po fc = 1 / (2 * pi * LC).

Zdaj, poskusite najti odgovor fazo.
Če ste sustitute je s JW, ni zamišljena sodeluje pri prenosu funkcijo.
Kaj zgoditi?
Ali to pomeni, ni faza spremembe?Faza pride do spremembe na resonančne frekvence z neskončno stopnjo / december, če imam za povedati.
Faza sprememba je hitra.Ni -90degree/dec na pol, čeprav celotno fazo sprememb -180degree/dec.a) Ne razumem vaše vprašanje.
s ^ 3 1 = 0
bo imel palice, kot slediti.

s = -1
s = 0,5 j * 0,866
s = 0,5-j * 0,866

Tu pola prihajajo v konjugat par in ostalo je -1, kar je resnično.

Kako -1 postane j?Ne morete to vrsto stvari s pravimi komponentami.

Poleg tega, če govorimo o pola ta sistem ni vredno omeniti.Ima dva RHHP pola.Sistem je mrtev.

V linearni sistem z L, R in C. .. (seveda vse dejanske vrednosti) bo samo tri primere.
1) pravi
2) kompleks konjugata
3) ponavljajoče
korenine.

Mi ne more povsem namišljenih pole s pravimi L, R in C

Upam, da to je jasno.

Odgovori s tem, če se motim

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back