RFID čitalec in tag design

A

ArjunSC

Guest
Hi all, delam na projektu RFID. Zahteva je, da pošljete "27MHz" telepowering signal z bralca na TAG, to je samo prevoznik val za pogon tag in ne vsebuje nobenih podatkov. Nazaj trošenje tehnika ne more biti tukaj uporabiti, ker naj podatki, ki se vrne iz TAG se s frekvenco 3.951MHz za logic'0 "in 4.516MHz za logic'1, tj: tehnika FSK se uporablja namesto običajnih ASK . To zahteva dve ločeni antene za obe READER in TAG. Antena Tx iz TAG in Rx antanna o READER so center uravna na frekvenco 4.234Mhz (to jaz upanje everone lahko izvedeli, kako). Design tako bralca in oznako je treba storiti za to setup. Mehanske velikost tag ni velika pozornost. Ali lahko kdorkoli prosim vodič mi v zvezi s tem?

Moral bi država malo bolj podrobno: - Kaj je comm hitrost prenosa podatkov - je oznaka za pasivne in aktivne - Ali je mogoče graditi na discretes - Kaj je sprejeta oznaka velikosti. - Kaj max razdalje, kar potrebujete za komunikacijo med oznakami - Kako stabilen mora povratnega sipanja frekvenc - (zamuditi) bo Solution predlog v veliki meri vpliva pogoji zgoraj.

Hi Artem, Thank u za odgovor. 1) Sporočilo hitrost prenosa podatkov gre takole: * logika "0" ustreza do 7 obdobja 3.951MHz. * Logično '1 'ustreza do 8 obdobja 4.516MHz. Torej prenosa podatkov stopnja: 3.951MHz ÷ 7 = 4,516 ÷ 8 = 565 Kbitov na sekundo 2) tag je popolnoma pasivno in 27.095MHz prevoznik (tele-poganjajo) signal, ki ga je poslal bralec, ki zagotavlja napajanje za vse komponente v tag. 3) se lahko uporablja Ja definitivno discretes. 4) je oznaka postavi na železniških tirih, tako da lahko v grobem oceniti največjo velikost (Lenghth, obseg in širina). Št zlasti standard se še odločila. 5) je antena Reader postavi na podstavek motorja, vagona in s tem i oceni največje razdalje za komuniciranje bi max 10 metrov. 6) Ni povratnega sipanja tehniko tukaj, saj je pošiljanje in prejemanje antene so različne za oba tag in bralca. Reader's Tx in Rx tag's so uglašeni na 27.095MHz in Tag's Tx in bralca Rx uglašen na 4.234Mhz. 7) način komuniciranja z Tag bralec FSK. Neposredni problem je, jaz sem ne dobiš FSK modulator in demodulator vezje za to specifikacijo v obliki IC ali vezja.
91_1156761359.JPG

Kako stabilna je nosilno frekvenco FSK je in kaj je minimalni odzivni čas po 27 MHz uporabljajo? [Size = 2] [color = # 999999] Added po 4 minutah: [/color] [/size] lahko poenostavi preko: Izračunajte bralca Tx frekvence, ki se je zaključila do 27 MHz, ki mustbe večkratnik 3.951MHz ÷ 7 = 4,516 ÷ 8 = 565 KHz. Na prejemanje precaler strani uporaba s spremenljivim faktorjem delitve, predloži vse pogostost bralec TX, potem modulirajo signal ob spreminjanju prescaler delitev. Same tehnike, uporabljene v moderni oznake za pridobivanje notranjega vira Harmonizovati uro.

naše podjetje ima antena tag in bralca, je dvojno frekvenco, 27.095MHz in 4.234MHz. ob istem času, smo oznako, da je naša stranka. www. antlab. com. cn smo iz Pekinga.

Hi g. Jim Liu, bomo lahko razpravljali o oblikovanju tega sveta, saj smo tudi na tem, da oblikovanje 27 MHz RFID koncept. Če ste tehnično oseba, lahko u pls pomoč mi s vezja demodulator FSK za središčno frekvenco 4.2MHz. Zdaj pa je nekako nujno!

Hi all, I am oblikovanju FSK demodulator vezje za moj zgoraj opisani projekt. V mislih imam različne tehnike, kot je opisano v nekaterih patentnih dokumentov. ** Ena tehnika je uporaba ZCDs za pretvorbo prejela val v kvadratnih stročnice in nato uporabite center uglašen oscilator na eno pot in dati na vhod D D f / f (slika spodaj). druga pot bi bila povezana z uro vhod. Modul deluje na podlagi lag faza in faza vodi temeljijo na podatkih freq. To je preprosta tehnika, in ima nekatere pomanjkljivosti, kot so "q faktor oscilatorja SHD zelo visoki. Lahko kdo pls odgovor z možnimi pomanjkljivosti tega modela, kadar se uporablja praktično.
65_1157096127 . JPG

Hi Arjan, da je IEEE dokument o "digitalne komunikacije za železniške sisteme", ga lahko dobite na forumu, ki ga zahteva, se lahko ta dokument pri reševanju vaših težav .......

Ali preveriti RFID Handbook in njeni spletni strani. Njegov zelo dober vir za oblikovanje RFID.

Hi all, omogoča še to temo izvedeti več o RFID ......... Lets govoriti o pasivni tags tukaj ........... kako lahko uporabimo sinusni val signal za pogon pasivno tag .............. lahko kdorkoli prosim razpravljali o delu energetske elektronike, od tega ..................

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back