RF in LO Uhajanje

E

evoplus

Guest
Zdravo, bi rad, da se posvetuje vam fantje, kaj se industrija STD za RF in LO leakge za mixer? Spomnim se, da je uhajanje RF raje bi ard 20-30dB izgube obred? whatabt LO dela? Če imam LO uhajanja vrednosti, kar je manj kot-20dB, je to zadovoljivo. Če leakge RF vrednost manjša od-20dB, iz moje znanje, poleg mimo pasu filter, kaj bi lahko dodatni dejavniki, ki bi lahko dodali na to? Thanks

To je odvisno od želene ravni signala skozi mixer in je želel prevoznik za motnje (C / I) razmerje. Uhajanje RF skladbe ravni vhod RF. 35-40 dBc je mogoče doseči. Puščanja LO je po fiksni stopnji, tako da je odvisno od želenega izhoda ravni signal. Z LO od 0dB, in LO zavrnitev 40dB, bi signala RF morala biti 0 dBm ohraniti 40 dBc. Če je signal RF nižja, potem mora LO puščanja izboljšati. S samo vezja calibation, bolje mixer uspešnost je mogoče.

Morda ste mislili "izolacije" in ne "uhajanje". Uhajanje je še en pojav. Isolation: Za dol sprejemnika mixer konverzijo lahko LO izolacijo v R in I vrata je bolj pomembno kot RF izolacijo v pristanišče L in jaz. L, da sem Iso je pomembna, ker lahko močno vpliva na raven signala IF ojačevalec in ga nasičena, tudi če je IF Ampli delo na daleč frekvencah. Da bi to preprečili, filter med IF vrata in IF je predlagal ojačevalec. L do R Iso je pomembna, ker (blizu ali daleč) faza hrupa pri prehodu skozi LO in prišli v R vrata, potem se pretvori, da ta dodatek šum na sprejemniku. Industry standard tipične vrednosti je odvisna od mixer pasovne širine: Poiščite liste Miteq ali Marky Mešalniki. Da bi grobo idejo, lahko ozkopasovni mešalniki imajo LtoI in LtoR Iso 25 dB ali več, medtem ko širokopasovni mixer so LtoI in LtoR Iso 15 dB. Uhajanje: uhajanje je LO sevanja. Pogosto, ki niso navedene v listi, to je nezanemarljiv. Mešalniki s hermetičnim podvozjem in brez terenu zamenljivimi konektorji imajo najnižje puščanja.

Zdravo g. Sergio.
Oprosti, ampak sem zmeden z razlago ur, tako da praviš, da je ioslation in uhajanje dejansko pomeni enak pomen? Torej, ali to pomeni, da če iščem RF leakge, sem se delaš L do R iso? ko iščem LO uhajanja, to pomeni, da shold bom početje L da sem iso? Torej, če sem povezavo RF v pristanišče 1 od VNA in vrata 2 do IF, tako da bi jaz počel R, da sem iso namesto tega? [Quote = Sergio Mariotti] Za dol mixer pretvorbo sprejemnika LO izolacije v R in sem vrata so lahko bolj pomembno kot izolacijo RF v L in sem vrata ..
Omenili ste dol pretvorbo le, kaj pa up del konverzije ?

Hi, Iz moje omejeno znanje, ko rekli, da smo RF in IF leakge, to dejansko pomeni, da se znesek RF in LO moč "ušli" v IF vrata. Ali to pomeni, da moja izjava ni pravilna?

dragi evoplus, seveda lahko pokličete čez sklopke med vrata Mixer, kot ste prefere. Zanimalo me je, da povem, da obstaja še en pojav, ki se zgodijo "na zrak". To je oddaja signal iz mešalnika. V vsakem primeru, če uporabljate VNA, bodite pozorni na ravneh. LO vrata shoud se vozi s primerno stopnjo, ki je lahko težko doseči s VNA. ponavadi Izolacija ni treba, da je znan whit nizka negotovost, tako da signal generator in SA so lahko bolj koristne kot VNA.

Izgleda, terminologija je bilo narobe. Če govorimo o mixer je običajno izraz izolacije uporabiti. Kot boljšo izolacijo med vsemi pristanišči boljše mixer. Števila okrog 25-30 dB so dobri in okoli 40 so odlični. Term uhajanje običajno uporabljajo za LO uhajanja na vhod sprejemnika. To število je močno odvisna od topologije sprejemnik in verjetno najbolj kritični za neposredno pretvorbo sprejemnike.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back