Referenčno ravnino in Return poti

A

aharsha

Guest
Hi all, kakšen je odnos med sledovih impedance in referenčno ravnino? kako sled impedance je odvisna od referenčne ravnine? kako deluje? Tudi kaj je razlika med referenčno ravnino in vrnitev pot? Ravnina VCC se lahko uporabljajo za pot signal vrne? Kako deluje? Hvala vnaprej. S spoštovanjem, Ahar

Živjo! Sled (značilnost) je opredeljena z impedance sledovih in referenčno ravnino (ov). Ta upor se lahko izračuna z uporabo enačbe, ki je odvisna od širine sledovih, oddaljenost reference frolm in tako naprej. Po izračunu impedance sled, sled se imenuje daljnovoda in teorijo daljnovoda se lahko uporabljajo. Obračun Pot je (večinoma) trenutno pot, ki leži v ravnini, tik pod sledovih letalo VCC se lahko uporablja kot referenca, saj je do kratkega letala GND na AC frekvencah prek kondenzatorjev Upam, da to pomaga! razveseliti

Have a pogled okrog mesta Polar Instruments. Tudi [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Microstrip] Mikrotrakasta - Wikipedija, prosta enciklopedija [/url] [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Stripline] trakastim - Wikipedia, prosta enciklopedija [/url] letal VCC in GND niso NIKOLI kratkega! Tam bo vedno nekaj capactive in induktivne impedance na AC frekvencah in nekaj odpora.

VCC in GND letala kratkega NIKOLI! Tam bo vedno nekaj capactive in induktivne impedance na AC frekvencah in nekaj odpora.
Res res. Ampak, glede na stalno VCC letalo, ali mislite, da je rekel impedanc bo imela velik vpliv na daljnovodu parametre, razen nekoliko povečana disperzija?

Ne, tako dolgo, kot je neprekinjeno ravnino. Trudimo se, da uporaba trakastega valovoda, ker je zelo redko, da je zdaj naša letala so nenehno, zaradi več različnih napetosti zahtev, in izolacija isti ravnini z napetostjo feritna jedra in pi filtri za omejevanje hrupa. Crossing teh slotov bo povzročilo več težav, kot razpršitev, zato se trudimo, da vse kritične signale kot trakastega valovoda, tudi na frekvencah sem delal doslej.

Trakastim vs Mikrotrakasta ne zadeva. Če ste "skakanje prepad" med dvema ravnin z signal (ali celo skakanje čez praznino v isti ravnini), ki ga bo povzročilo težave impedance. Kako kritično je to goes up s frekvenco signala. Najbolje je, da ohrani isto referenčno ravnino, po celotni dolžini signala. Če ne sme prečkati letal (in preko na drugo stran sveta šteje za prehod, če je "drugo" Letalo je zdaj bližje - to je nimate več letal GND), potem bi si dal bypass cap med obema referenčni ravnini blizu prehoda, kot je mogoče. To bo tie dveh letal skupaj z AC vidika, ampak ne DC, seveda. tokovi vrnitev AC lahko potujejo skozi kondenzator, namesto da bi dolgo, hrupno, induktivni poti nekje naključno na krovu.

Odličen odgovor, je nekaj, kar ni res razmišljam o še do pred kratkim. Naš problem je, inženiring prednost za izolacijske napetosti na več otokih z pi filter med vsako. Ker so imeli nekaj zunanjih nasvetov iz enega od naših partnerjev, o težavah, s tem povzroča, so to storili priporočam ozemljitvene plošče med razdeli ravnino in signal bi olajšali problem. Branje vaš odgovor in Henry Ott je "Elektromagnetna združljivost Engineering" (P627-630 so dobri) dodaja več stvari, da misliti z visoko hitrostjo. Jaz sem še vedno prepričani, striplines, kot H. Ott le omenja sosednjih plasti, če imate dve sosednji tleh letala zgoraj in spodaj, bo signal nekaj teh letal brez polji E in H se širi prek ravnin? Jaz bi bili zainteresirani za vse informacije ali podatke o tem, koliko hrupa in težave s tem dodaja. Več hrane za misel.

Če ste ločitve vas moč, s filtri za hrup, lahko tudi vi želite, da rezina vaš ozemljitvene plošče z delnim kosi, ki so zapustile isthmus tik pod pi filter. To sile povratnega toka skozi to točko. Seveda lahko to povzroči trickiness če i / o je potrebno premakniti napetosti med regijami. Da se "um vrzel" si lahko pot signalov prek GND isthmus preveč. Seveda bi lahko uvedli mrežo isthmus in pi biti blizu inter-regiji I / O, da bi poti sane. Lahko povzroči-> pi omrežja B-> C namesto A-> B, A-> C. Očitno KOLI GND ravnini, je bolje, da nihče. Ker se hranijo dokler niso kritične impedanc, naj več dobrih, trdnih GND obdaja signal le pomaga. Prepričajte se, da obstaja veliko vias GND blizu, tako da je resnično GND GND. Trdna letalo GND morajo zagotoviti zaščito zgoraj in spodaj (in ob straneh za koplanarne GND pour ali vias), od drugih signalov in hrupno močjo. Jaz bi tudi priporočam visokohitrostnih digitalnih knjig design / razredi iz Howard Johnson. Menim, da počne razred v Oxford enkrat letno. Bil kar pomeni, da se sam razrede, kot sem dobil info tretji strani (tako da moja priporočila z zrno soli.)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back