Re: Imate težave s Programiranje PIC 16F84 v simulator MPLAB IDE.

J

jtailor

Guest
Hi, vse Gurus. Ker sem nova na tem mikro programiranje krmilnika, sem se začel učiti nekaj. Jaz sem z uporabo MPLAB IDE iz Microchip. I kopija projekta kodo v C in jo prilepili v moj projekt IDE. Zdaj vsakič, ko sem graditi ta projekt v MPLAB IDE, sem našel nekaj napak, opozorila in ga nato ni uspelo zgraditi. Nikoli nimam uspeha. Ne vem, kaj je narobe. Oznako prilepim na stran urejanja je v redu, ker je koda besedila spremeniti barvo, ko ga shranite. Toda stavba kode v IDE ne uspeva. Rabim free 45 dni sojenja C prevajalnik. Koda je preprost LED utripa. Ali lahko kateri koli pomoč mi? Hvala veliko.

Zdravo, vse Gurus. Ker sem nova na tem mikro programiranje krmilnika, sem se začel učiti nekaj. Jaz sem z uporabo MPLAB IDE iz Microchip. I kopija projekta kodo v C in jo prilepili v moj projekt IDE. Zdaj vsakič, ko sem graditi ta projekt v MPLAB IDE, sem našel nekaj napak, opozorila in ga nato ni uspelo zgraditi. Nikoli nimam uspeha. Ne vem, kaj je narobe. Oznako prilepim na stran urejanja je v redu, ker je koda besedila spremeniti barvo, ko ga shranite. Toda stavba kode v IDE ne uspeva. Rabim free 45 dni sojenja C prevajalnik. Koda je preprost LED utripa. Ali lahko kateri koli pomoč mi? Hvala lepa.
če uporabljate HI tech prevajalnika v MPLAB, tako gredo tot ide, kjer si napisal kodo v c in desni klik-> goto dodate projektu, nato zgradi upam, da jo bo zgraditi .. . vendar se prepričajte, da so HI tech prevajalnik za C v MPLAB ...

Mislim, da si je treba še dodati izvorne datoteke. Ker se nikoli ne gradijo kodo vsakič, ko nimate izvorne datoteke. MPLAB uporabe montažo in C.

Hi jtailor, ste pravilno nastaviti projekt? (Npr. UC ime, prevajalnik izbor, izvorni imenik in izvornih datotek) Prosim, objavite svoje kode napak (print-screen in shranite v jpg po zbiranju) Hvala.

[Url = http://images.elektroda.net/53_1297619490.jpg]
53_1297619490_thumb.jpg
[/url] Tukaj se print screen podoba napake kodo. Še enkrat hvala. ya In jaz sem s pomočjo projekta čarovnika tako bi moralo biti vse narejeno z desno čarovnik? Uc ime in vse tiste stvari.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 13:08 ---------- Previous post je bil ob 13:05 ----------</span></span>
Da, sem to storil, ko je opisano. Ampak jaz sem še vedno ima napako. Hvala za vašo pomoč, čeprav. In ya imam to Hi-tech c prevajalnik za sojenje 45days.

Hi, To ni nega za Hitech C, če uporabljate eno. Ta koda pripada CCS. Prepričan sem, da ste urejanje s Hi-Tech C. Prosim, zamenjajte # include "16f84.C" za # include bo vse v redu. Hvala.

Zdravo, Ni nega za Hitech C, če uporabljate eno. Ta koda pripada CCS. Prepričan sem, da ste urejanje s Hi-Tech C. Prosim, zamenjajte # include "16f84.C" za # include bo vse v redu. Hvala.
Ja, jaz sem z uporabo Hi-Tech C, ki sem ga dobil za 45days sojenje baze. Vsak način sem spremenil, da sem še vedno dobili napako. (Napaka # 499;..? 0 undefind simbol ne vem, kaj to pomeni) Ok, če je ta oznaka ni nega za Hitech in je v lasti CCS, kaj pomeni. Naj uporabljajo različne prevajalnik? in če je odgovor pritrdilen, kaj bi potem priporočate? Še enkrat hvala za vašo pomoč.

Hi jtailor, lahko preverite, da kodo, ki jo je copy-preteklosti napisan v Hi-tech ali CCS? (Pisanje kode utripati LED je zelo enostavno, kaj vse jezik boste uporabili, je bolje, da začnete sami Sledite začetnik vaje za vas jeziku Za vsako trditev pišete lahko zbere in preveri nobene napake...) Hvala,

Niste izbrali procesor. Moraš izbrati procesor iz config in naprave. # Include poudaril, da je naprava, ki ste jih izbrali. Prosimo, post svojo kodo tudi. Izbrati morate pravilno določiti upravljavca v glavnem rutina. Hvala

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 06:33 ---------- Previous post je bil ob 06:30 ---- ------</span></span>
Prav tako vključuje # include "delay.h" svojo kodo.

niste izbrali procesor. Moraš izbrati procesor iz config in naprave. # Include poudaril, da je naprava, ki ste jih izbrali. Prosimo, post svojo kodo tudi. Izbrati morate pravilno določiti upravljavca v glavnem rutina. Hvala [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 06:33 ---------- Previous post je bil ob 06:30 - [/ COLOR ] Prav tako vključuje # include "delay.h" svojo kodo.
Tukaj je koda, da sem prekopiral iz spleta, ena stran od elektronskih projektov. Ker nimam kakšno idejo, morda zato sem naredil nekaj neumnega. Ampak kakorkoli se vam zahvaljujem za pomoč mi.

Hi, Za Hi-Tech C vzorcev glej spodnjo povezavo, [url = http://www.microchipc.com/sourcecode/] Microchip PIC Micro in C - vir in vzorčno kodo [/url] Hvala

hi kodo, ki jo objavili ne pripada niti CCS ali Hitech, če so vsi parametri niso opredeljeni v knjižnici, se to ne bo delo za take enostavne programe, vam ni treba želite vključiti več glav ta program, ki ga lahko preprosto napišite, če ste le pogled na Hitech priročnik in mislim, da obstaja veliko primerov v vzorcu mapo, v kateri ste namestili Hitech ml

Hvala za vašo pomoč in link.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda ob 09:37 ---------- Previous post je bil ob 09:36 ----------[/SIZE] [/ COLOR Hvala] za vaš odgovor in pomoč. Bom poskusil, da gredo skozi primere. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 09:41 ---------- Previous post je bil ob 09:37 ----------</span></span>
Najlepša hvala.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 09:43 ---------- Previous post je bil ob 09:41 ----------</span></span>
Najlepša hvala.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back