M
mahaju
Guest
Hi pišem kodo, sem pojasnil na [url = http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=66710] Puppy Linux Forum:: Poglej temo - Preverjanje overflow v C [/ url ] za izvajanje Montgomery Multiplikatorji za 1024 bit številke. Imam malo problem teoretske osnove. Jaz sem tukaj, ki izhajajo članku sem navajanje kot bitno datoteko. Razumem, kaj je hotel povedati v enačbi 1, vendar še kako vpliva na algoritem, ki na dnu strani? Vidim, da zanke od m 0 t-1 in delimo z 2 predstavljala množenje z ^ r -1, ampak zakaj dodati M, čeprav (vrstica 5 algoritma). Vem, da ima nekaj opraviti z delitvijo z M, da je treba izvesti (saj delamo mod M), vendar mi ni čisto glej povezavo. Tudi, ko sem poskušal naslednji številčni: X = 8 (01000b) Y = 11 (01011b) M = 17 (10001b) z n = 5 (očitno, glede na število bitov v binarna predstavitev M; najdete linijo tik pod enačba 1), ki dobavljajo vrednosti X, Y in M v enačbi 1 podaja 88/32 mod 17 = 2 mod 17 = 2 Vendar, ob njihovih binarne vrednosti in uporabi algoritem, ki mi daje rezultat 00111b (7 desetiško) Kje sem kaj narobe?? :?