Razložite mi izhod diode v seriji s kondenzator

J

jetsam

Guest
Ali lahko kdo prosim razloži izhod diode v seriji s kondenzator? / File črta, poglej v naslednji post by jetsam za shematski.

Moraš biti bolj specifičen. Kje je vhod in kje je izhod v vašem shematski? Kaj je vhodni signal? Sine ali squarewawe ali drugo? Jaz bi priporočal, uporabite spice simulator za simulacijo vezja, potem si lahko ogledate signale sami.

Izgleda bolj kot vrhunec detektor napetosti, kot sponko.

To vezje je nesmisel. Št generator! Št vhod! Unknown izhod!

žal za zmedo. Jaz sem newbie tako nosijo s seboj. Kakorkoli že, tu je popravljena eno. Hočem vedeti izhodno valovno v trenutku stikalo zapre. Vem, kondenzator deluje kot odprti krog v ckt DC.

Diode je obratno pristranski, ko je stikalo zaprto in tako z idealno diodo boste dobili polno 10 V na izhodu. (Če dioda ni bilo idealno, bi dobili 10 V minus trenutni diode uhajanje ki skozi upor.) Če dioda je drugo smer, bi se proizvodnja diode forrward plus padec napetosti na kondenzatorju. Napetost se bo povečal do 10 V s časom konstanto RC in bi na koncu z vsemi 10 V na kondenzator, ker diode naprej padec pri nizkih tokovih blizu ničle, je sama po sebi skoraj nič.

Tudi če obrnil diode ne vidi razloga za dajanje diode v to vezje RC. Kakšen krog ste trudi, da bi? Prikazano vezje nima nobenega smisla.

Nisem ga design. Sem ga videl v Handbook Electronics inženirja. Ne morem razumeti Indeks je pokazala. Zato vas prosim za drugo mnenje.

Btw, Če želite, da preverite, vezje je pod Passive valovno Generators v oddelku 16-13. Priročnik je nekako staro. Sem ga videl v knjižnici. To je copyright je 1975:)

To vezje bo sledil graf vam pokažejo le, če kondenzator je napetost na njej in le za kratek čas, saj bo napetost spremenijo, ko je prazna kondenzator. Boljša oblika tega vezja je, da so vir DC, kjer je kondenzator je sedaj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back