Razložite mi delovanje tranzistorjev

E

Exodus

Guest
[Color = darkred] [/color] Pozdravljeni, moje vprašanje je o delovanju tranzistorjev i imajo osnovno pod stoji, kako se dela, kar pomeni, vem, da boste morali dati majhno napetost na bazo, da bi kolektor ravnanje z emmiter ampak jaz sem začetek tinkerer i zgradili osnovno vezje z tranzistor kot stikalo sem imel 5 voltov priključen na kolektor samo, ampak ko sem vzel obravnavi baza je bila 5 voltov tam pa zbiralec ravnanje z osnovo, če je ne napetosti na osnovni? Želim si, da bi lahko črpal si diagram vezja. nekako, ko sem dal 5 volt vir na osnovi moje vodilo je prišel na to bi morali imeti izklopi, ko je bila napetost, ker sem imel emmiter priključen neposredno na tla in sem bil ob moji izhod off kolektorja pod upor prosim pomoč, če lahko.

Prosimo, bodite jasni .... in poskusite zagotavlja vezje diagram (iz katerega koli shematskimi urednik), za ustrezno analizo.

Ne, ne moreš povezati zbiralec direktno na +5 V. Če želite vklopiti LED in tam bi morali uporabiti 2.2kΩ resisyor priključen na kolektor potem LED povezani med tem upor in 5 V. Uporaba nadzor napetosti na bazo tranzistorja je treba s pomočjo 4,7-10kΩ upor. Prav tako, da preklopite transistor off morate povezati še 10-100kΩ upor med bazo in oddajnik. Za dodatne teste poskusite uporabiti nov tranzistor, ker mislim, ta je že mrtev. DrWho

1) whitch vrsta Transistor? Si / Ge ali NPN / PNP 2) Če želite uporabiti Tr. kot stikalo, mora biti napetost med Base in oddajnik (NPN / Si) je 0,7 volta. 3) preverjanje kuhar-knjige za vaše transistor podrobnosti. 4) enostavno Bias je kot Dear DrWhoF :! Ideja:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back