Problem z Soldermask Spread

K

Kuller

Guest
Pozdravljeni, jaz sem študent iz Španije, ki zaključuje končne študije proyect in to je moj prvi PCB izven univerze. Bom, da moj pcb prej, vendar imam 1 problem. Uporabil bom www.pcb-pool.com , da bi dobili prototip plošča z SM. V njihovih tehničnih i strani lahko najdete tega Soldermask Spread 0.15mm (6mil) To je premer pad Soldermask minus premer Copper pad. Moje vprašanje je ... I uporabo ORCAD knjižnic, temveč imajo Soldermask Širjenje 0mm (SM PAD = Copper PAD), tako da ... če jaz raba to odtisa, bo moja deska je popolnoma narobe? Bodo lahko uporabljali svoje minimalne širijo, hkrati pa moj svet? Obstaja kakršen koli hiter način, da spremenite vse padstacks, da izpolni zahtevo iz Postavitev ORCAD? Hvala vnaprej.

Hola, mislim, da vam ni treba skrbeti za to. Ponavadi je to soldermask raztresanja ker v proizvodnji PCB ne more biti majhna missalignment umestitev spajkanje masko, in če soldermask so natančni obliki in razsežnosti, kot sestavnega dela pad, prekrivanja med tema dvema bo prišlo. Dodajanje majhna širi v soldermask bodo izognili temu učinku. Vendar je ta vidik je skrb le v visoko PCB natančnost z zelo fine blazinice smola. Če imate relativno velike sestavne dele, kot so 1206 in SO paketov, potem je vse ok. / Pisoiu

Če s "širjenje" pomenijo širitev, potem mora vaš soldermask odprtino vedno večja od vaše dejanske končno velikost pad zaradi odstopanj v postopku registracije, ko se uporablja. 0,15 0.4mm se razumen znesek za širitev glede na krovu tehnologijo. To je treba opredeliti v svojih pravilih, kjer imate blazinice s finimi pitch vodi, potem je možnost, da se lahko preostala soldermask med temi zatiči manjša od najmanjše velikosti za tiskanje in jo je treba preprosto blok odstranite vse SM po teh nožice. Če želite, da bi lahko dejansko povzročilo soldermask manjših in določite svojo končno velikost pad ta način namesto tega, vendar še nisem videl, to storiti v odborih hooby ali projekt, prav tako velik obseg proizvodnje in seveda manjši volumen deske z BGA's. John

Hvala za oba odgovora;) razumem to zdaj. Jaz šele raba DIP z velikimi vložki zato mislim, da bo imel nobenih težav z missalignament. Kakorkoli že, sem vprašal, če proizvajalec i mora spremeniti vrednosti, ali če so v redu. Še enkrat hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back