Problem z RTC ds1307 in 8051

H

hassan ali

Guest
hi ,,,,,,,,,,,,, žal moja angleščina. Imam velik problem imam zgraditi svoj projekt (povezati 89s52 z ds1307), vendar sem se sooča velik problem, in jaz sem prepričan firmware, vendar pa je problem v strojni opremi in ne morem ugotoviti, vidim čudno stvar, ko sem priključite baterijo sem ugotovila, da je (pin 7) priključen na tla, če je problem tukaj ???,, tukaj je moj projekt in mislim, da nekaj manjka ali zamenjan v zvezi strojno opremo. Žal mi je, ker sem začetnik v RTC in rabim pomoč tukaj je moj priložena fotografija. http://images.elektroda.net/12_1309288290.png

ko sem priključite baterijo sem ugotovila, da je (pin 7) priključen na tla, če je problem tukaj ???
Pin 7 od ds1307 je proizvodnja in glede na nastavitve lahko dajo uro impulzov vendar je prav tako odprt možganov izhod tako da boste morali pullup upor od pin 7 na Vcc, da deluje pravilno. 1nf kondenzatorje v MCU kristali tudi čudno, mislim, da ga uporabljate pravilno nizko kondenzator vrednosti tam Alex

Za zdaj, pozabi pin [7] .. razen če res potrebujete kvadratni val sinhroniziran s časom .. in BTW, vhod P2.3 je notranje pullup .. Glavnih povezav med CPU in RTC sta 2 I2C linije, in jih imate .. Kar zadeva različne sestavine gredo, kristalno kape so velike in obnovljena cap je majhna .. Najpogostejši vrednosti za kristalno kape so okoli 33pF (odvisno od kristala), in obnovljena zgornja meja ne sme biti manjša od 1uF (1-10uF) .. : Wink: IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back