problem z napako dobiček v S / H amp.

M

manissri

Guest
hi vse ..
jaz sem desingning 12 bit 10 MSPS cevovodni ADC.Za to rabim za S / H amplifier - zložen cascode popolnoma diferencialom s dobiček povečala opamp.jaz sem pridobivanje 106db dobička, PM-61 stopnje, UGB-261mhz.
moj vložek je obseg 2Vpp.tako da je moja LSB je 2 / 4096 = 488 UV.moja ponudba 0 - 5V
moje vprašanje je, ko sem dal svoj opamp v korist enotnosti in uporabljajo greh val za 1Vpp z 2.5v offset.theroatically jaz bi dobil okoli 1Vpp z volt offset 2,5.
ampak jaz sem pridobivanje 5mv napaka v mojem proizvodnje.
in moje LSB je 488uv.
tako da ima ta dobiček (106db), zakaj dobim 5mv napake.in bom kako odpraviti to težavo, tako da sem dobil napako v 488uv območju.tako da sem lahko Desing svoj 12 bit ADC.
strežen zakaj ur odgovor ..
Manish

Desr manissri,

Kaj pomeni, ko si omenil "5 mv napaka"?Prosim vas, dajte svoje proizvodnje grafikon na tukaj ali opisali svoje proizvodnje bolj podrobno?

Bg,

To je res dober problem in ne v celoti obravnavana v literaturi.
Lahko greš skozi naslednje možnosti in poskusite najprej najti problem.

1.Napaka ste poročali bi se lahko skupno zmota.

operation.

Za merjenje napake smo v splošnem (Vo-Vi)
operacijo.Vendar zaradi nekaterih zamud, videl napaka ni pravilna.

where by "Vi_d" I want to mean the delayed version of input and the amount of delay should be adjusted by observing the error curve/result for several cases.

Da bi se izognili temu, naj bi se naredil kot (Vo-Vi_d),
kjer je z "Vi_d" Rad bi pomenilo zamudo različico prispevka in zneska zamude bi bilo treba uskladiti z opazovanjem krivulje napak / rezultat za več primerov.

2.

.

Zelo pomembna točka je skupni način napetost.Včasih se zgodi, da vezje učinkovitosti sprememb (npr. dobiček, reference itd) v skupni napetosti način.Lahko ga preveri z manjšimi aplitude signal.Tudi za večje amplitude pregled sedanje in napetosti na različnih vozlišč, še posebej pristranskost proizvodnih del.
of the op-amp.

3.Have vedno preveriti 3dB BW
op-amp.Nisem prepričan, vendar je dejal, da BW (kar ne pomeni, 3dB tm v openloop) mora biti večja od frekvence signala vložek (ne zamenjati s frekvenco vzorčenja).

Dragi philipwang ..
pravzaprav moj LSB je 488uv (kot 12 bit ADC).in moj skupni način napetost 2.5v.
Torej, ko sem se uporabljajo 2.7v in 2.3v na Vi in Vi-on S / H fazi (ki je sestavljena opamp in stikala zaporko vezja za vzorčenje in zadrževanje mode).tudi jaz sem že 2,6946 in 2.3051v, ki je večja od moje LSB (488uv).
v drugih simulacije za preverjanje samo opamp rezultate.
sem vzel opamp seperatly in priključite negativni prispevek (v-) na postive izhod (Vo ).Na ta način uporabljam moj opamp kot buffer.and uporablja greh val amplitude 0.4vpp z 2,5 offset.s freq = 5meg na pozitivnih input (v )
jaz sem pridobivanje proizvodnje na Vo , kot greh val z offset 2.5v, vendar maksimalno amplitudo je 2.6946v in 2.3051v.Pravzaprav sem morala dobiti theratically 2.7v in 2.3v.
tako da je približno 5mv napake.
Moje vprašanje je, ki imajo korist od 106db zakaj dobim 5mv napako in kako jaz zmanjšati, da je veliko napako v območju 488uv.

mislim u got moj point ..
Manish

Kot ste pojasnili napake zdaj, prva točka mojega odgovora ne ustreza.I stvar od 2 in / ali 3 lahko dobite rezultat.Samo za verifikacijo, lahko preverite, kaj se zgodi enkrat na nižjo sinusoid frekvenco.Prav tako morate preveriti korak odgovor opamp v 2,3 in 2,7 V območju in lahko dobite answear.Mislim, da 3dB BW je vam težave.

Dragi manissri,
Razume.
Kot zahteva 12bit plinovoda, mislim, da ~ 80db odprto zanko dobiček je potrebno,
za izbrane je mogoče design stopnja 90dB.Tudi vaš problem morda ne izvira iz dobička, vendar od pasovne širine, zakaj ne zmanjša dobiček in povečanje pasovne širine?
Še en nasvet, bodite attrntion tudi OMFPS prilagoditi svoje kondenzator in videti, kaj se je zgodilo.
Poskusite.

Bg,

dragi philipwang ..
kako jaz ček zanke stabilnost, če vezje CMFB povezana z opamp.
in kaj je treba pridobiti (diferencialni ali skupnih način) z OMFPS tako zanke, da bi bilo treba stabilna ..
pls vodnik ..
Manish

manissri napisal:

hi vse ..

jaz sem desingning 12 bit 10 MSPS cevovodni ADC.
Za to rabim za S / H amplifier - zložen cascode popolnoma diferencialom s dobiček povečala opamp.
jaz sem pridobivanje 106db dobička, PM-61 stopnje, UGB-261mhz.

moj vložek je obseg 2Vpp.
tako da je moja LSB je 2 / 4096 = 488 UV.
moja ponudba 0 - 5V

moje vprašanje je, ko sem dal svoj opamp v korist enotnosti in uporabljajo greh val za 1Vpp z 2.5v offset.
theroatically jaz bi dobil okoli 1Vpp z offset 2,5 volt.

ampak jaz sem pridobivanje 5mv napaka v mojem proizvodnje.

in moje LSB je 488uv.

tako da ima ta dobiček (106db), zakaj dobim 5mv napake.
in kako bo i popravi tega problema, tako da sem dobil napako v 488uv območju.
tako da sem lahko Desing svoj 12 bit ADC.

Manish

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back