Primerni luknjo za 2.9mm selftapping vijak?

M

MrEd

Guest
Ali kdo ve pravilno luknjo premera za samozaposlene prisluškovanje 2.9mm vijak in za 3,5
mm selftapping navojem za pritrditev na 2,5
mm debele circuitboard.
Enako kot za kovino?

Na zdravje
Eddie

Če na krovu ni stekla epoksi (tj. FR4 ali podoben material), samovrezni vijaki niso priporočljivi.Steklene plošče so epoksi krhek in vijak preprosto jedo straneh luknjo oddaljena po času.Lahko bi dal limande z epoksi na vijak za trajno obveznic na mestu - ampak potem, kaj je smisel uporabo samovrezni vijaki.Običajno na FR4, ali podobnih plošč, bi uporaba stroja vijak s samonosno broaching matico na nasprotni strani sveta (kot so PEM matica izdelkov: http://www.pennfast.com/fastening_products/prod_desc.php3?cat = Fasteners za PC odbori).

Če na krovu ni vezana papirja ali mehkega fenolne, lahko uporabite iste luknje velikosti priporočljivo za kovino.

Hvala za nasvet, na krovu je 2,5
mm debeline in bom to poskusil.Ampak ne vem pravilno luknjo velikosti za kovinske niti.

Na zdravje
Eddie

Glede na "Stroji's Handbook"
24. izdaja, stran 1479: Hole velikost Fenol formaldehid za 2.9mmx1 self-navojem vijak je 2.64mm; luknjo velikost 3.5mmx1.3 vijak je 3.05mm.

Če je luknja v umre litega cinka ali aluminijev: 2.9mm vijak => 2.49mm luknjo v 2.77mm debeline materiala; 3,5
mm vijak => 3,5
mm luknjo v 3.18mm debeline materiala.

Boste morali uporabiti vzgojen ugibati, da ugotovimo, kakšna je približna velikosti luknje se lahko za FR4, saj samovrezni vijaki ne priporočamo, da v materialu.

Super, zdaj vem o "uradnih" luknjo velikosti.Jaz bom dobil nekaj vzorcev krovu kosov iz vezje proizvajalec za preverjanje, če potreba po prilagoditvi luknjo premera za FR4 preden sem jih.Jaz
bom po moje ugotovitve.

Na zdravje
Eddie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back