Primerjava CMOS in bipolarnimi

I

isaacnewton

Guest
Pozdravljeni, vsi. Sem podiplomski študent na univerversity. Večina naših članov skupine počnejo BJT analogni IC design. Ne vem, zakaj je moj svetovalec palice na BJT. Izgleda BJT tecknolog bo izumirajo. Iskanje IEEE dokumentov, ni papir, ki je na BJT, večina od njih so na CMOS. Je še kdo tako početje IC design na BJT? Ali kdo ve katere koli družbe, še vedno uporabljajo BJT tecknology? In lahko nekdo narediti primerjave na BJT in CMOS? Hvala.

Razlog MOS je raziskovalna tema je, da je novejša. Bipolarna je bila prej tema raziskovanja in vse ideje o tem navadila gor. Bipolarna je večja v območju die in zanje se ne uporabljajo v stroških občutljivih modelov. To je veliko boljša od MOS v številnih parametrov in se uporablja, kadar gre za pomembne.

Obstaja veliko tehcnologies danes, nekatere od njih so GaAs MMIC in! Razlog, zakaj je še vedno CMOS valueable zaradi sposobnosti, da imajo mix-načinu načrtovanja! SOC (sistem na čipu) je tudi eden od razlogov, kot manjša in kompaktna oblika je zelo pomembno še danes! BJT imajo tudi svoje prednosti, morda vaše podjetje specializirani za BJT oblikovanja ... lahko nastavite svojo skupino, da do kakovostne vašem podjetju specializacije na CMOS! Mislim, da je bolje! : D

Lahko si prepričan, obstaja kar nekaj podjetij početje bipolarno design. Bipolarna je dragocena tehnologija, še posebej v kombinaciji z CMOS to BiCMOS - lahko imaš najboljše iz obeh worlds.CMOS se pogosto uporablja, ker CMOS digitalna vezja so veliko boljši od bipolarne motnje glede na površino in statične porabo energije. In ker ljudje SoC, potem je bolje, če je analogni del opravi tudi v CMOS. Sicer pa imajo večja bipolars GM - približno 10-krat višja od MOS za isti tok in tudi višje možno korist od odru. So hitrejši - višje Ft. So bolje oblikovane, zato bolj predvidljiv. Na negativni strani - bipolars porabijo osnove toka v primerjavi s trenutno brez vrat za najbolj (ne čisto res za 0.13u in 90nm tehnologijo). Bipolars tudi zasede več prostora. Bipolarna PNP so še vedno precej slabše v primerjavi z npn v smislu hitrosti. Beta bipolars je slabo napovedano - se oblikujejo ne temelji na tem parametru.

CMOS je mainstream tehnologija, ker je cenejši in enostavno integracijo analognih in digitalnih del dela na istem umre.

da je BJT. supirour, katerih delovanje in se uporablja v kritičnih modelov in se uporablja v mikrovalovni ojačevalniki ampak "HBT" in tehnologije BiCMOS je super, tako da lahko u uporabo CMOS devies z BJT in če je tehnologija lahko SiGe u so bipolarne tranzistorje FT z do 100 do 200 GHz, tako sem geuss bipolarna bo uporabljen

V nekaterih univerzah, kot so UC Berkeley, so profesorji ne dotikajte BJT, ko se učijo Analog IC design. Ali lahko nekdo govoril nekaj o prihodnosti CMOS in bipolarnimi? Kot tehnologija CMOS izboljšuje, tehnologija BJT bo umrl ven? Hvala vnaprej.

[Quote = isaacnewton] V nekaterih univerzah, kot so UC Berkeley, so profesorji ne dotikajte BJT, ko se učijo Analog IC design. Ali lahko nekdo govoril nekaj o prihodnosti CMOS in bipolarnimi? Kot tehnologija CMOS izboljšuje, tehnologija BJT bo umrl ven? Hvala vnaprej. [/Quote] Mi smo še vedno z BJT in CMOS skupaj kot BiCMOS in BJT nikoli ne umre po mojem mnenju. BJT je še vedno boljši od CMOS. V naslednjih RFCMOS desetletju "lahko" se equivalent.But ne zdaj ..

Se mi, da zveni čudno, da na Berkeley ne učijo BJT. Konec koncev Grey in Meyer knjiga prišla od tam in je bilo predvsem o analogni bipolarne motnje do 3. izdaja in celo tudi v 4..

V moji raziskavi tukaj za predmet Analog IC dizajn, moj predavatelj tudi ni učil o BJT saj je concentarting na tehnologiji CMOS poučevanja. Zakaj je to zgodilo? Kar se mene tiče, če me nekdo prosi za načrtovanje vezja z BJT ... Mislim, da se bom izgubil! 8O Po mojem mnenju, ceprav BJT je boljši od CMOS ... veliko študije, ki so storili, da se prepriča CMOS tehnologija ima lahko dobre rezultate, kot tehnologije BJT! : Wink:

preprosto coz raziskave na univerzah je industrija vozi tako večina univerz osredotočijo na CMOS in bratranac večina podjetij želi uporabljati to tehnologijo, coz je veliko cenejše kot BiCMOS in GaAs tehnologije tudi večina comerical izdelkov odvisna od CMOS, vendar, če u biti zelo visoke zmogljivosti, kot so v vojaškem izdelka u ne bodo mislili, kako bo cenejši, ampak bo potrebno, zelo nizke naprave hrupa in višji prirast, tako da bo u pojdite na BiCMOS in bipolarni in Jfets "GaAs"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back