Primerjaj Analog Input v PIC18F452

S

Stavros84

Guest
Pozdravljeni Rad bi analogni vhod za pic18F452 s senzorja temperature ali potenciometrom. Iz krivulje i analogni vhod bo našel enačbo. Po da bom našel inverzna te enačbe in bom jo shranite na pic. In na koncu hočem primerjati vhodni signal z rezultatom inverzne enačbe in jo shranite na zunanji pomnilnik, nato pa ga pošlje DAC. Ali kdo ve, kako ga lahko primerjate?

Moral bi prosil, da malo bolj jasno .. Upam, da ste že našli odgovor ..

Pozdravljeni exnol Želim, da bi nekaj podobnega [URL = "http://www.anadigm.com/_doc/DB0223009-U210.pdf"] to [/URL] (glej 1. stran) Še enkrat bom poskusil najti rešitev s tistimi, ki misli, da sem prebral na tej spletni strani, in če jaz ne bo našel rešitve, bom poskušal razložiti, da je bolje.

Gre bolj za problem načrtovanja, kot z analognimi, bi si mislil. Imate ADC v PIC, tako da boste to digitalizacijo in bodisi izračuna zahtevane proizvodnje ali uporabe lookup tabelo. Potrebovali boste zunanji DAC za izhod. Keith.

Pozdravljeni Keith Da imam ADC v PIC tudi jaz digitalizirajo analogni vhod in izračunamo z pic obratno vhodnega signala. Shranjujem na izhodne lookup mizo in jaz ga pošlje zunanji DAC za izhod. Nekaj takega kot na primer v [URL = "http://www.anadigm.com/_doc/DB0223009-U210.pdf"] link [/URL]. Imam nekaj test danes. Mislim, da to delo, vendar z veliko težavo. Proizvodnje ni trikotnik, kot sliki 3 na spletni strani, ali pa ni všeč slika 6. Bom več testov jutri. Mogoče imam problem, ko sem trgovini (razen proizvodnje pic) na lookup tabelo.

Poskusite preproste lookup tabelo prvi (ravna črta z naklonom -1 za primer), da bo lažje odpravljanje napak. Keith

OK Keith najlepša hvala. Tukaj je fotografija od rezultatov, ki sem imel danes sprejeti. [PRILOŽITE = CONFIG] 53856 [/ PRILOŽITE]

To je zapleteno, da se nekateri tega, kar sem pravzaprav gledaš, vendar se vam zdi, da so ravne črte za prvo četrtletje vala - je to tisto, kar ste pričakovali? Keith

Mislim, da bi moralo biti ravno črto (diagonala) kot v prvem četrtletju, ali bi morala imeti majhnimi koraki, kot [URL = "http://www.anadigm.com/_doc/DB0223009-U210.pdf"] Slika 6 [ / URL] Jaz ne razumem, zakaj po prvi četrtini je šel navzdol do 0 Volt in se vrniti nazaj, da nadaljuje linijo. To mislim, da bo poskušal rešiti jutri. Zanima me, če bi bilo potrebno, je kondenzator (morda med analogni vhod in pic), za rešitev problema. Torej bom še nekaj test s kondenzatorjem

To je bolj podobno programsko opremo problem z mano. Keith

Zdaj bom šel, da preverim. Bal sem se, da morda je software problem. Mogoče po prvem četrtletju (od črte), ne shrani vse vrednosti lookup tabelo. Torej, če se v nekaterih položaj naslov lookup tabele ni shraniti ničesar (zato imamo 0 voltov), tako da morda bo to razlog, da je šel navzdol do 0 Volt in vrniti nazaj. Najlepša hvala za pomoč Keith

Nisem našel rešitev še ni. Bom še enkrat preveri kodo in potenciometer, če dela v redu. Mogoče Potenciometer "skok" nekatere vrednosti (npr. z 2,3 Volt gre na 2,6 Volt), tako da morda to razlog, da imam to grafično. Imam izvede izračun v Excelu in se mi zdi, da je izhod iz obratno, "skok" nekatere vrednosti (npr. z 2,3 goes do 2,6). Torej, to je razlog, da imam to grafično, ker je v nekaterih naslov lookup tabele ne hranite ničesar. Ne vem, če lahko naredim nekaj o tem. Končno sem našel rešitev. Bilo je programirati problem. Hvala Keith za pomoč

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back