Priključitev in programiranje PIC

A

AntmanLFE

Guest
Pozdravljeni. To je bil šele drugi dan sem mislil, da sam jaz bi rad igral z mikrokrmilnikom in je naletel na krovu i je dal skupaj nekaj leti. To je bil kit in jaz verjetno ustavil počne nič z njim, kot je koda / povezava je nad mojo glavo v tistem času. Unfortunetly i dont imajo vso dokumentacijo, ki je priložena kompletu. Problem jaz sem s katerimi se sooča v tem trenutku je programiranje čipa. Imel sem USB na serijski adapter, ampak na koncu ugotovili, na forumih, da je to povsem neuporabno za ta namen. Nato sem Koljenast iz starega zver, ki je imel serijska vrata na hrbtni strani in poskušal z programer kot IC-Prog z JDM programer brez uspeha, vendar imam občutek, da sem morda gredo v napačno smer in lahko počne res narobe, da sem mislil, da bi post na forumih tukaj. Mikročip je PIC16F877A I / P. Ne vem, če rabim posebno programer, kot je serijska vrata povezan z MAX232 čipa na krovu. Vsaka ideja je, ali predloge o tem, kako sem dobil to delo?

Če sem dobro razumel tvoj problem, verjamem, da lahko najdejo koristne informacije v tej [url = "http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/30277d.pdf"] dokument [/URL] Pogled shematično na strani 4-4, bi bilo nekaj del odgovora na vaše težave.

Im ni povsem prepričan, kaj iščem na navedeni akt ponovno LED kot jaz dont zaslužiti z veljavno točko vodotoka. Mislim, da povzamem moje vprašanje v tej fazi 1) Ne rabim nič več kot serijskega kabla za programirati to? (Mislim, da ne, ampak samo preverjam) 2) je programski to nastavitev z JDM programer pravilen pristop?

1) Ali rabim nič več kot serijskega kabla za programirati to? (Mislim, da ne, ampak samo preverjam) Mislim, da morate nekaj več, ne le serijski kabel. Če gre zatiči RS232 priključek z mikrokrmilnikom? Na zatiči UART ali kje drugje? 2) je programski to nastavitev z JDM programer pravilen pristop? Ne vem odgovora na to vprašanje, ker nisem uporabljal JDM programer. Kako razumem tvoj problem, ki ga želite imeti ICSP (In Circuit Serial Programming). Če želite, da morate imeti naslednje:. Vloga vezje mora biti zasnovan tako, da vsi programski signali se neposredno povezani z Nizka MCUs - to je besedilo iz Dokument, ki vam priporočam, da vas. Če je vaš serijski priključek je povezava z ustreznimi zatiči mikrokrmilniška, kot si lahko vaš Program mikrokrmilnika z njim. Če menite, da razumem tvoj problem tudi, poskusite prebrati besedilo pod naslovom Kako Izvajati ICSP ™ Uporaba PIC16F8X FLASH MCUs . To je na strani 2-21.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back