prikazovanje podatkov o sedem segment zaslonov

N

nvinod_13

Guest
živjo
Moram narediti mini projekt z naslovom »instrumentacije ojačevalnik in naprava za prikaz"
zato sem se odločil za blok shema, ki je
1) temperaturni senzor
2) instrumentacije ojačevalnik
3) / d pretvornik
4) sedem segment izpis
sem se odločil za uporabo temperaturni senzor morda kty10 ali lm 35.

Kaj dejansko na to mesto za merjenje temperature?

sem oblikoval i amplifier.now instrumente je treba pretvoriti v digitalnega in display.but jaz dont znanje kako v vmesniku vse these.even če sem bila prikazati kaj potem to wud se napetosti value.how delati jaz prinesla razmerje med temperaturo in čutil napetost branje.
tudi jaz dont razumeti stvar o uporabi pripeljala voznik Pred priključitvijo na vodilo display.i ne verjamejo icl7107 / d konverzijo in je vgrajen v vodi voznike, vendar pa je diagram v lista, ki pravi, da je treba zapah in sedem segment kodirnik pred icl7101 je povezan z vodstvom zaslon.

prosim pomoč s kakršnimi koli predlogi.

Oglejte si sliko spodaj.To show "digitalni oddelek" iz ICL7107.Kot lahko vidite, ključavnice so že graditi-in.Če lahko vaš zaslon deluje z segment potapljanje tokom 8mA vam ni treba ničesar ..sicer boste morali povezati voznikov, kot sta 7407 ali podobno ..

Kar zadeva temperaturni senzor, LM35 rezultate 10mV/degree, tako da vse, kar predojačevalnika (v vašem primeru boste morali spremeniti svoj instrumentacije ojačevalnik) shoud storiti je, da "obsega" napetost od LM35 v takih tako, da vnos ICL7107 bodo "videli" 0-200mV (v lista lahko najdete vložek konfiguracijo ICL7107 za 200mV skale) za, recimo, 0-200 ° C, kar pomeni, da vsak mV -> 1 ° C ..
Če potrebujete 0,1 ° C Resolucija lahko ponovno nastavite vnos ICL do 0-2000mV in ponovno obsega proizvodnje iz LM35 ustrezno ..

S spoštovanjem,
IanP

rezervoarji ianp
ali to pomeni, da sem iskati liste sedmih odseka zaslona ic's, ki lahko podpirajo segment potapljanje tok 8mA? pl izročiti mi povezavo ali ic no, če pridejo u 2 poznam it.n kako delati morati spremeniti oblikovanje instrumentov ojačevalnika?

Mala 7-segment LED common-anode zaslonu se bo udobno vožnjo 8mA in lahko vozite jih neposredno od ICL7107 nožice ..
Tukaj je nekaj primerov (so ocenjene za 10mA, vendar 8mA bo dovolj):
http://www.purdyelectronics.com/products/opto/ledredgreensegment.cfm

Ob predpostavki, da bo ICL7107 je v osnovni konfiguraciji (0-200mV), temperaturni senzor LM35's proizvodnje je deljeno z 10 z 2 upori (napetost delilnika), ali vaš instrumentov ojačevalnikom (če ste za njeno uporabo), bi morali imeti korist od 0,1 ..
Tukaj je zanimivo povezavo z nekaj koristnih nasvetov o temperaturni senzor LM35:
http://www.facstaff.bucknell.edu/mastascu/eLessonsHTML/Sensors/TempLM35.html

S spoštovanjem,
IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back