pridobivanje 5V-5V od dobave voziti opamp?

A

ahgu

Guest
Moram dobiti res nič od opamp.Zato rabim -5, ali morda celo -1 za ta namen.Najbolje je priti-5v uskladiti 5.Moč mora biti linearna urediti.Ali obstaja preprosto idejo tam zunaj?lahko sem stack 2 LDO skupaj in uporabo sredini kot razlog?

hvala
Ahgu

Ni način za ustvarjanje-5V na 5 V iz linearne konfiguraciji (uredba).
Namesto tega poskusite DC-DC/Charge-pump pretvorniki, ki ustvarjajo-Vout of Vin.

Primeri:
ICL7660
MAX660
TC660 ....

Citat:

lahko sem stack 2 LDO skupaj in uporabo sredini kot razlog?

Če želite ustvariti negativnih napetosti, dobra strategija je, da uporaba
neke vrste konfiguracijo črpalke dajatev, ki zaračunava kondenzatorja
do 5V, obrne in kondenzator terminalov.Nisem prepričan, ali
lahko ustvarite popoln-5V od 5V, ampak zagotovo boste dobili
negativno napetost dovolj za proizvodnjo 0V za vaše opamp.

Zakaj ne morem uporabiti 2 LDO?

2, kot so baterije, zložene na vrhu na vsako drugo, uporabite sredini kot tla.- GND --

Lahko uporabite 2 LDOS ali tokokroga iz moje prejšnje delovno mesto z enakim učinkom.V obeh primerih, da imajo /-5V output boste potrebovali v 2-LDO primeru o ≥ 11V in z (1 ali 2) opamp 10V dobava ..

Druga možnost je uporaba 1 silikona diode (1N4148, ...) z 1kΩ upor iz 5V in ustvarjanje napetosti Devider Povezave Devider ( 4,3) - 0 - (-0,7).To bi moralo biti dovolj za vožnjo opamps kot CA3130 in so "prave" 0V output.

Ne razumem, če bo R in vezje diode delo.

imate 5V ---- GND R -------- ----------- ----------- Diode (-0,7)?Ne verjamem, da bo dobava OPAMP prisili, da se be-0.7V.Če je delo, lahko Single Supply opamp oblikovalec samo delati in da nimam tega problema.

-ahguDodano po 8 minut:Razumem, kaj misliš zdaj.če obremenitev spremembe, negativni-0.7V tudi spremembe, morda preveč hrupa.

Pripeto je krog.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Lahko graditi surovo dajatev črpalko s starimi 555 timer.Treba je dati nekaj-3.5V, kar bi moralo biti dovolj za vaš namen.

Odvisno od vaše prijave boste morda lahko samo razdeli vhodne moči z drugo opamp in nekaj tranzistorjev, ali celo vstavite nekaj diod v seriji z vezjem vrnitvi in moč opamp V-naprej od teh diod.

lahko uporabite dc-dc do stabilnih negativno napajanje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back