Pretvori DC to signal PWM.

T

thief_

Guest
Pravkar sem kupil nov hladilnik za CPU mi P4B800 Asus mobo teče Intel 3,2 GHz procesor.Na žalost, mobo ima 3-pinski priključek za CPU fan, ampak za ventilator hladilnika ima 4-pin connector (PWM).

Hladilnik je zasnovan tako, da če mobo ima 3-pinski priključek, nato pa se bo ventilator delovati pri minimalni hitrosti (4. pin je povezan levo), vendar še vedno ohranjajo pahljača hitrost povratnih informacij mobo.Torej moj hladilnik ventilator teče najpočasneje hitrosti.

Predvidevam, 3-pin priključek na mobo je napetostno rampo signal, ki preprosto oskrba napetosti ventilatorja's ( ), moči vodi k pospešitvi ventilatorja?

Ta novi hladilnik Zdi se, da bo v celoti 12V in čutila napetost ravni (PWM) na 4. voditi svoje priključek za nadzor hitrosti ventilatorja.

Rad bi vedel, če kdorkoli has DC-PWM vezje, ki bo ustrezal ta namen?

Ne verjamem, da mora signal PWM izčrpanja preveč trenutno, kot je le nadzor vodi signal.Hvala.

Začnite z PICAXE-08m (na podlagi PIC12F683) ..
08m je 10-bitni analogni vložki in ima en izhod PWM, RS-232 vmesnik, ki vam omogočajo, da program v stika in še več - vse v 8-pin DIL ..
Obstaja planty za informacije o tem gizmo na net ..
Poceni, majhen in učinkovit.Love em ..

S spoštovanjem,
IanP

uporabljati preproste 555 s potenciometrom.Spremenljivka vodilni pot do pin 7, preostali dve vodi do pin6 in Vcc.Uporabite na primer ena dioda.
http://booksbybibin.14.forumer.com/viewtopic.php?t=39

bibin John
www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back