predelovalec / krmilnik poimenovanje

A

adamarul

Guest
halo vsi,
om kakšni osnovi so predelovalci / krmilniki named.I je mišljenje, da je 8051 kontrolorja (8-bitni krmilnik) je dobil ime po svojem registru po dolžini (= 8 bitov). vendar pa sem slišal eno od mojih prijateljev rekel obstajajo druga merila za poimenovanje . does kdorkoli vedel o tem??

Thanks in advance!

Intel je razvil 8051 nazaj v letu 1980, in kolikor sem lahko zapomni vsak Intel procesor od 8008 s Pentium je začela s "80", ne glede na to, da je 8, 16 ali 32 bitov.Torej je jasno 8 ne kažejo 8-bitno napravo.

Mislim, da v določenem trenutku Intel začenši številčenje vseh njihovih procesorjev s "80", kot tržno Zanat.Velik kot Zilog začelo vse svoje z "Z" in Motorola svoje s'68 '.Ni standardov ali konvencij za poimenovanje procesorjev.To je nujno za proizvajalca ter jaz sumničiti je pogosto odgovornost v marketing službi.

oh .. fino, ampak hočem vedeti, na kakšni podlagi je 8051 mikrokrmilniška imenovano 8-bitni controller.bcoz sem slišal je, ne le zaradi svojega registra dolžina (8 bitov), ampak tudi na podlagi drugih factors.And ta tip niso vedeli tisti "drugi dejavniki "!!!!

CPU je mogoče razvrstiti na podlagi podatkov, ki jih lahko dostopate v enem samem postopku.8-bitni procesor, lahko dostop do 8 bitov podatkov v en sam postopek, v nasprotju z 16-bitnega procesorja, ki lahko dostopate do 16 bitov podatkov v enem samem postopku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back