pravilno tranzistor ojačanja

D

diywannabe

Guest
Živjo, jaz sem sam na gradnjo sireno za uporabo kot antitefth za moj avto. Jaz sem gradnjo zelo preprosto vezje, ki temelji na 555, ampak imam resne težave s pomnoževanjem signala. Pravzaprav sem širiti signal, ki prihaja iz pin # 3 555 z NPN (BC547), nato pa z Darlington (BDW84C ali MJ11015). Zvočnike sem z eno je za uporabo v sili, ki 100W in 16Ω. Na žalost to ni tako glasno, kot sem želel, da bo. Sem bil povedal, da je način, i ojačan signal narobe, ampak nihče ne želi, da mi poveš, kako to storiti pravilno, da se uporabljajo vse tiste, 100W. Kakšen nasvet?? I priložiti shemo Jaz sem z uporabo, dejansko sem zamenjati nekaj upor vrednosti, da bi dobili pravo hitrost. Zvok (ni pomembno, da tho) je hitrejši Tuljenju. Že vnaprej hvala za pomoč.

En tranzistor NPN izgleda, da se sestavi narobe v vašem krogu. Napetost in zvočnik impedance bo omejila moč zvoka, ki jih lahko dobite. W = V ^ 2 / R

Hvala za vaš odgovor. Torej, če sem ga dobil pravilno moram znebiti tega BC547, kajne? In potem? Če bi jaz zamenjati PNP Darlington z NPN Darlington? Včasih sem, da govornika, ker imam sirene Hilo od FIAMM, ki uporablja ta zvočnik (ki je tudi FIAMM) in da sireno vezje je narejen za 12V. To je zelo glasno in jih uporablja brez transformatorjev na vseh. Težko mi je, da vedo, kaj komponenta, ki jih uporablja, ker je popolnoma prekrita z epoksi. Sem odstranil spodnji pokrov in nekaj epoksi, vidim PCB na progi ... ampak jaz nimam pojma, sestavnih delov ... i priloženi Pict ... Zdi se uporablja kot mikrokrmilniška PIC 16F84 in ima samo dve končni tranzistorjev v TO220 primerih. Ne morem prebrati tranzistor kodo, ker sem jo popraskal stran poskuša odstraniti epoksi. Kot lahko vidite, zvočnik in vezje delijo enako negativen in zvočnik dobi pozitiven signal iz tranzistorja na desni spodnji strani. dve nožice od glavne priključek so za potisni gumb cikla, ni važno, ampak samo za ne tako zmedo. To je vse, hočem, poskuša retrive isti glasnosti te enote. Kako lahko naredim to? Hvala še enkrat.

Če je vaša omrežna napetost 13.8V in napetost izgubo tranzistorja Darlington je 2V potem zvočnik dobi maksimalno napetost samo 11.8V. Njegova kvadratni val moč 11.8V na kvadrat deljeno z 16 = samo 8.7W. Za 100W v 16 ohmov mora napetost na vezju je 42V. Če uporabljate 4 ohm zvočnik potem bo njegov kvadratni val energije je približno 29W, če lahko tranzistor Darlington mimo, da je veliko toka.

Hvala Audioguru, vaše ime se počutim prepričani, kaj govoriš. Zdi se, kot math ima pomembno vlogo v tem projektu. Pravzaprav hočem, da ta zvočnik (zaradi njegove stroške) in ker je velika kakovost zvočnik. Ob dejal, da mislim, da ne morem priti iz tega zvočnika 100W s tem Darlington. V primeru izgube 0V jaz bi imela 13,8 V so največje napetosti na zvočnik, pravilna? To bi pomenilo 11,9 W Saj ne, da razlika ... Zdaj mislim, sirene sem govoril ne uporablja vseh 100W mojega zvočnika. Ni šans, da pridobijo dodatne vatov iz mojega projekta? Opazil sem, da z uporabo MJ11015 namesto BDW84C poveča glasnost, vendar sem bil povedal, da bi tako veliko amperov udarec zvočnika žarilno nitko. Jaz sem nekako zmeden. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 24 minutah: [/color] [/size] Razmišljanje o tem, kaj si rekel, sem preveril sireno PCB znova. Preverjanje spajkami i označene, kadar je mogoče, da bi se krog transformator se uporablja za dvig napetosti okoli 45V doseči 100W in da bi jo prinesel na vašo teorijo. Ok, tako recimo, da hočem narediti nekaj takega ... začenja krogu sem naredila ... Kako lahko pretvorite 12V do 45V (lahko) in širiti signal, s tem napetosti na zvočnik? Hvala, ki rešuje del mojega Mistery on to vezje.

Darlington tranzistor ima vedno napetost izgubo okoli 2V. Če je transformator se uporablja za povečanje napetosti potem Darlington ima veliko večji tok. Vedno sem govoril o realnih Watts. Mnogi proizvajalci zvočnikov govoriti o lažna Kaj se. Vaš malo 100W zvočnik ne bo preživela 25 Watts.

Testiral sem svoj zvočnik z zvezno sireno Signal PA300, ki je 100W sirene in je imela težav, vem, da uporablja transformator. Želim si, da bi dobili toliko moči, kot je mogoče to je to.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back