Pragovna napetost za NMOS in organizacij za vodenje projektov tranzistor

S

sykab

Guest
Hočem vedeti, če nmos ali organizacij za vodenje projektov tranzistor so v zasičenem območju. Torej VDS> VGS-VT. Moj problem je, da ne vem točno vrednost VT za nmos in organizacij za vodenje projektov. Jaz sem uporabo AMS tehnologijo 0,35 mikrometra. Hvala

lahko šele delati dc simulacijo prihranek OP preveri vdsat na tranzistor, če VDS je večje, potem ste varni v nasičenosti ;-)

Vt je odvisno od veliko dejavnikov. V režimu submicron, se začne glede na W in L preveč. Torej, jaz predlagam za prvo rez, lahko zaženete preprosto simulacijo Operativnem programu nMOS in organizacij za vodenje projektov tranzistor. Analiza OP (atleast v CADENCE) si lahko ogledate celovito analizo poslovanja točko tranzistorja, vključno z vsemi napravo kapacitivnosti, gm, GDS, GMB, vt, ... Lahko prevzame Vt, da ste dobili kot prag napetosti vašega tranzistor in izračun mer za vašo posebno uporabo. Nasičenja napetost Vdsat je skoraj vedno manjši od Vgs-Vt. Torej, ko ste nastavili VDS> Vgs-Vt, VDS bi avtomatično biti večja od Vdsat.

Kot spminn pravi, Vth je tehnologija odvisna od faktorja. Morate imeti kit iz AMS in vodijo Sims ali so številčni podatki, kot so Idsat, ki vam omogoča, da citat kvadratne koeficientov izraz

Ali DC Operation Point Analysis (podmožnost v analizi DC oknu možnosti), nato pa ADE / Rezultati / Print / DC Operation Point in izberite napravo. V arised oknu boste lahko videli nekaj MOST notranjih parametrov. Obrazložitev vseh parametrov, ki jih lahko najdete z vnosom "Predosjećaj-h bsim3v3" v terminal. Najbolj zanimiva med njimi so: gm, Vth, vdsat, IDS, gmoverid, regija. Prav tako si lahko zabeležijo nekatere od njih na sistematične s ADE / Rezultati / Annotate / DC Operation Point + DC vozlišče napetosti. Diplayed informacij je odvisna od kit design. Bolje je preveriti, ali VDS> vdsat namesto VDS> VGS-Vth. Ker VDS> vdsat velja za vse inverzija ravni in VDS> VGS-Vth samo za močne inverzije. PS sem lahko naredijo napako pri imenih, vendar sem prepričan, da boste našli.

CDS moremo prikazati vseh parametrov okrog ciljne tranzistor v shematski. Lahko norec okoli s "sestavni del zaslona" možnost. Za 0.35um, mogoče VDS> Vgs-Vth samo vam Športni teren o tem, kako se obnaša tranzistor. Ne držijo linearno / zasičenosti preveč. Samo poglejte gm / ft / gostota toka.

Moraš najti s preskušanjem mos z uporabo za preprosto vezje! Vendar bo običajno v območju od 0,5 ali 0,6 mV na splošno! Ampak to se spreminja zaradi številnih drugih paramaters .. Torej, bolje preizkusite svoje MOS in izvedeli natančne vrednosti!

Ali veste, kako povezati nmos ali organizacij za vodenje projektov za diode? ko boste to storili, da je sedanji Id enako 1uA, potem Vgs = bo VDS blizu praga napetosti. to je moj način, da razumejo Vth.

Ali veste, kako povezati nmos ali organizacij za vodenje projektov za diode? ko boste to storili, da je sedanji Id enako 1uA, potem Vgs = bo VDS blizu praga napetosti. to je moj način, da razumejo Vth.
Ja, vem, kako povezati Mos za diode! Najlepša hvala:).

Zdravo, lahko U teči delovna točka simulacijo in videti. Chi datoteke v imeniku teči za vse ustrezne vrednosti tranzistor. Tudi če u so nepravilno dal w / l Vrednosti u bodo dobili Vth vrednosti v. Chi datoteko. Upanje to pomoč Supreet

Ja, vem, kako povezati Mos za diode! Najlepša hvala :).[/quote] Pozdravljeni. Ponavadi je 1uA kot Id, vendar se bo določila na 10 uA za velike W / L. Vth je napetost, ki se lahko MOS vklopljena. Torej, najbolj pomembna stvar je, kako opredeliti "vklopljena". Vso srečo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back