povezovanje 2 serijsko napravo microcontroller

M

m_b_mofidi

Guest
Hi guys

Hočem povezati 2 serijskih naprav (RS232 z nivojskim TTL) za 8051 serijo.
do u imajo kakršen koli predlog, za to delo?
moja naprave imajo različne baundrate (4800bps in 9600 bps).
Videl sem, da se uporabljajo pristopi stikalo za preklapljanje this.So ali je hitrost 4800bps/10bit ali
(smo začeli Predvidevam 1 / 8 bit / no pariteto / 1 stop bit), vse stvari drugje?

Obstaja nekaj 8051 procesorjev s 2 serijska vrata .. in je popolnoma mogoče uporabiti 2 différents baud stopnje .. preverite cygnal dele. Med drugim ..

Lahko priključite toliko serijske naprave za eno mikrokrmilniška karkoli, da bo, če bo prost serijski sequencial (časovno ločitvijo).Lahko uporabite čisto software Méthodes, kombinirana software serijski vmesnik vmesnik strojne opreme ali strojne opreme več vmesniki serijski.Odvisno od vaše mikrokrmilniška virov.
Za sočasno serijski vmesniki samo obstoj dveh vmesnikov strojne opreme, vam lahko pomagajo.

Druga možnost je povezati eno napravo (hitreje) s standardno Rx / Tx zatiči in oblikovanje drugi UART v programski opremi (bit razbijati) ..
Za to lahko uporabite vse splošne I / O pin kot Tx in Int0 ali Int1 kot Rx ..

S tem si lahko simultano pošiljanje in prejemanje podatkov iz obeh naprav na dveh različnih stopenj baud ..

Uporabite iskanje, da najdete niti na 8051 software UART ..

S spoštovanjem,
IanP

and AT89C51RE2
can solve your problem, or you can use external uarts, I now that maxim as one, i don't remember the code.

Verjetno najboljša možnost je uporaba 2 UARTs mikro DS89C450
in AT89C51RE2
lahko reši vaše težave, ali lahko uporabljate zunanji UARTs, sem zdaj, ko maxim kot eno, jaz se ne spomnim kode.

Hoope, ki pomaga.
S spoštovanjem

To je Maxim IC, ki so v celoti UART z I2C ali SPI vmesnika.MAX3110E.Nisem poskusil, vendar upam, da je resnična rešitev za vaš problem.Sem imel podobno težavo, ko sem bil kar projekt, s 4 PC ali drugimi napravami za spremljanje.Potem sem uporabil eno strojne UART v UC PIC 4052 analognih in stikalo, ki je 2x4 stikalo.To je, kako jaz rešiti to težavo.Samo problem je, da ima vsak naprave za spremljanje je bilo conntiniusly sendinq ukaz za zagon comunication s PIC, in ko PIC prejeli, da konča comunication s Thad napravo in nato continus, da preveri vse druge naprave za spremljanje.

rešitev je odvisna od uporabe ur projekta, če u ne uporabljate tako serijski kanal v istem času potem u lahko uporabite DPDT rele (poceni) rešitev

če oba kanala u morali spremljati v istem času potem u lahko pišete kode za virtualni serijski vmesnik, v 8051, v katerem lahko uporabijo druge timeer u in potem se lahko zbira podatke iz časa v dani pin ........ ....

hvala guys
Ne želim uporabiti kateri koli drugi UART IC ali Micro z 2 UART.I raje DPDT (kot 4052) stikalo.
V drugih besedo, jaz nikoli ne uporabljajo tako kanala v istem času

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back