Povečanje toka med moje Micro in Motor Driver

X

xbs22x

Guest
Hej, hvala vsem, ki se vzame čas za branje tega in mi lahko posreduje kakršnokoli pomoč. Za kratek opis rabim atMega16 in je priključeni neposredno na dve nožice na moji H-most voznika motornega. En pin gre visoko motor postane eno smer, ko je drugi pin gre visoko se izkaže drugih očitno. Kaj sem storil ne upošteva, da atMega16 lahko edini vir okoli 40mA na pin, kar ni dovolj, da vozi moj motor voznika. Kaj moram dati med tistimi bloki, da bi vir dovolj tekoče? Ali bi bilo tako enostavno, kot dodajanje dodatne op amp z dobiček od 0? Moj projekt je na baterije in sem lahko pokrije 5V, 12V ali 18V vir za napajanje novega bloka. Daj mi začetni kraj, kot deli na pogled in bom prebral obrazcih, ali celotne opise, vse, kar bo v pomoč. Najlepša hvala, Brad.

Imate shematski vašega mostu H? Transistors ali MOSFET? Če želite samo izhodni tok lahko uporabite NPN tranzistor, upor na bazo, onesnaževalec na GND in zbiralec kot izhod z upor bo pozitivno oskrbi potegnite navzgor. Ne vem, kakšen most imate, tako da lahko to delo ali ne. Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back