Potrebujete pomoč stavba FM oddajnik

D

devilgod

Guest
Hi Guys, je Moje ime devilgod, v zadnjem mesecu, sem bil raziskovanje o gradnji fm oddajnik. Jaz sem skupaj newbie. Našel sem video na youtube, kjer ta tip je leseno fm oddajnik. m.youtube.com / watch? gl = US & hl = en-GB & stranka = mv-google & v = DXhbGzdecHI & fulldescription = 1 On so objavili seznam stvari, potrebnih preveč. Kupil sem stvari iz trgovine. Seznam: - 1) 2N3904 tranzistor X 2. 2) 1nf keramični kondenzator. 3) 100nf keramični kondenzator. 4) 10pf keramične cap. 5) 33pf keramične cap. 6) 22nf keramične cap. X 2 7) 1-5p DO 30p prirezovalnik zraka. 8) 470 R upor 9) 47K upor 10) 10k upor 11) 68k upor 12) 1M upor 13) 10mm mic 14) Antena 15) baterije plug Zdaj, ko sem sledil tut, jaz vekanje videli, kaj upor in capacito ga uporablja. Sredstva, kaj za uporabo in, kjer je Trud celo glas v video. Tako sem zmeden i. Tako lahko kdorkoli zagotovi nekaj info, vezje diagram, da bi fm oddajnik od teh stvari. PROSIM.

Vezje diagram utripa do sedaj in then.When svojo na zaslonu premor video in poskusite kopiranje in vezje navzdol na kos papirja za delo s. Frank

zdravo ... FM oddajnik vezja se je v mnogih spletnih strani. Samo to podobo google iskanje "FM oddajnik vezje diagram" in boš dobil veliko ..

Hvala fantje, sem Trud vidite, da je ckt diagram v video ....:) i ll pošti, če sem se soočal vsak problem ...

Odprto video na rednem spletni strani Youtube, zaustavljenih video na 00:58 in dobil naslednji screenshot. Da bi dobili dogaja. Če ne veste, kako brati upor kod barvnega traku, je google in obstaja veliko vaj. To je res precej enostavno, ko pogledaš na znani upor in zaostal je barve / številke.

Ya sem dobil screenshot .. ampak v tem video, obstajajo kondenzator napisana na 223 na njej. vendar imam kondenzator 203 napisana na njem. tako da bo 203 se bo delo namesto da bi jo ...

Ja, lahko uporabite ta kondenzator. Ni vse vrednosti so kritični. Capacitor številčno oznako: 1. številka je številka 1., 2. številka je številka 2., 3. številka je število ničel, da bi kapacitivnosti v pF (1pF = 10 -12 F) Ignore vse črke - so samo kažejo, tolerance in napetost. : Grin: na primer: 223 pomeni 22000pF = 22nF in 203 pomeni 20000pF = 20nF

Še 1 vprašanje, v tem video se je uporabil štiri pa tuljavo. Ali lahko uporabljam ročno tuljava iz bakra, ki jih sam ... in kako lahko naredim, da 1 / 8 diamtere tuljavo, kot je potrebno v ta krog???

Ja, SHURE. Morajo imeti samo nekaj sklenine žice in 1 / 8 sveder ... : Grin: tuljave so rane v eni plasti z uporabo sveder kot navijanje obliki. Lahko uporabite 24-27 merilnik žice pobrano iz starega transformator, ali od stare odklona televizije. Če ne najdete žice za recikliranje treba kupiti sklenino, ki žice kot v specializiranih prodajalnah s "magnet wire" (prav tako iskanje trgovin, ki so specializirani za previjanje elektromotorjev). : Grin:
coil2.jpg

HI guys rabim spet pomoč ... sem videl fanta v video dont uporabo zraka robov, vendar je navedeno v delih uporablja .... tako da lahko vsakdo pove Trimmer je res potrebno ...

Morate uporabiti trimer kondenzator, da bi nadaljnje prilagoditve frekvenco. Uporabite izvijač primerna za režo za izvijač na trimer kondenzator. Včasih, ko se uporablja neustrezna ali tip-obrabljena izvijač, lahko prilagoditev težko. Tudi s kovinsko konico izvijača omogoča kapacitivnosti prilagoditev težko zaradi stresane kapacitivnosti. Idealna za uporabo keramičnih izvijača. : Grin:

Prilagodite lahko tudi frekvenco z upogibanjem tuljavo navitje, manj udoben seveda.

vendar v tem video Trud je uporaba Air prirezovalnik ... ne vpliva???

No, kot začetnik bolje uporabiti robov, bolj enostavno kot nadomestilo za induktivnost razlike. Majhen izvijač ali podobno orodje je potrebno prilagoditi trimerji. Popolno nastavitev proces zahteva veliko potrpljenja, saj bo prisotnost roko in orodja rahlo spremembo kapacitivnosti prirezovalnik. Ali FM radio v bližini frekvenco vezja in določena, če ne sprejema. Uporabi moči, da vezje, začnete prilagajati prirezovalnik, dokler ne boste našli pravo točko. Kasneje, če se sprejem na radiu izgubili v razponu nekaj metrov, kot je to verjetno posledica napačnih nastavitev frekvence in poslušate nekatere od harmonskih oddajnika, namesto osrednje frekvence. Drugi čas, poskusite, da se radio daleč od vezja in ponovno prilagodi.

Imam nekaj vprašanj ... V vezje diagram, kaže moram uporabiti trimmmer vzporedno 33pf kondenzator ... ampak ima prirezovalnik. 3 noge .. tako da če za povezavo 3. eno?? in v tem ckt, je povedal za uporabo 9V baterije, lahko uporabljam 3V baterija, bo to delo??? in zadnje vprašanje, kako knw, v katerem smo na freq, pomeni, kako določiti ... in kako vedeti, v katerem smo tunned naše oddajnik???

Trimer kondenzator ima dve terminalov med seboj povezani in ena samostojna. Za to vezje, kar potrebujete, da 9V napajanje. Končne prilagoditve Pogostost trimer bo postavila oddajnik za FM band, 88 do 108MHz. Običajno to lahko zahtevajo uporabo števec frekvence RF, ampak preprosto uporabo FM radio v bližini kroga in začeti prilagajanje prirezovalnik, dokler ne boste našli pravo točko.

Za to vezje, kar potrebujete, da 9V napajanja.
se bo verjetno delo z 3V, z manjšo proizvodnjo. Vendar pa bi morali začeti z 9V baterijo. Če je to delovalo, lahko poskusite za zmanjšanje ponudbe.

Dodal sem 9V Adapter za napajanje ....[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 14:41 ---------- Prejšnja objava je ob 14:39 ----------[/SIZE] [/COLOR], vendar še vedno nt opus ... hočem vedeti, yo pa kondenzatorji, upori + ve in ve-stranski učinek res. . bcoz sem jih spajka brez Gledava ...

Obstaja veliko razlogov, zakaj se vezje ne deluje. Ne da bi videl, kako si ga sestavil, nihče ne more vedeti. Moral bi začeti s preverjanjem vezje DC ravni. Poleg tega, če si izmerite napetost na dnu oscilator tranzistor iz tal ali vezje napajalnega toka, bodo rahlo spremembo v primeru poslovnega oscilatorja, če se dotaknete antene izhod s prstom.

Lahko vidimo nekaj slik od oddajnika? Ali uporabljate nekaj kratkih anteno? Kako preizkus oddajnik? Ste že poskušali tudi nastaviti FM sprejemnik?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back