Potrebujete Active nizkoprepustni filter

A

angy

Guest
Potreba diagram vezja za aktivno nizkoprepustni filter (4. naloga)
Kritična frekvenca 3.4kHz za uporabo lm324

Obstaja vsaj 20 alternativno aktivno vezja za 4. Da nizko pass.
Moj predlog za vas, je postala nekoliko seznanjeni z zdravilnih učinkovin filtrom prvi.

Ena od možnosti je, da kaskade dveh 2-nd LPFs in da boš imel 4-th za filter ..
http://www.ecircuitcenter.com/Circuits/opsalkey1/opsalkey1.htm

Rgds,
IanP

Hi angy, upam, da ste seznanjeni z dejstvom, da kaskado dveh nizki stopnji pass - bo vsaka (na primer) z odzivom Butterworth - ne povzroči 4. Da Butterworth filter.V tem primeru boste morali oblikovanje dveh različnih fazah (z enako frekvenco pola, vendar z različnimi pol Q's).To je teorija filter!

ZA prvi fazi je bil Q upošteva kot 0,54 In dobil drugo fazo Q kot podvojila na vlogo seznanil texas instrument.My Težava je, ko oblikovanje in izvajanje te politike na Maketa avdio izhod ni clear.The razlog je lahko napačna komponenta vrednost (R in C). Zato zahteva, če lahko kdo pomaga pri desging je

Hi angy, mislim, da veste, da vaš diagram ne prikazuje Sallén-Key strukturo, ampak dobro znane "Multi-feedback-filter".To je bila dobra odločitev, S K topologija ima nekaj nekatere pomankljivosti.
Tu so natančne vrednosti za pole Butterworth Q's: 0,5412 in 1,3065 (podvojitvijo prvega pol vrednosti Q je napačen!).
" ??

Vprašanje: Kaj misliš s "avdio izhod ni jasno"?Seveda, ne morete pričakovati, prenosne funkcije, ki se enaka teoretični vedenje.Vendar pa bi morala biti odstopanja v dovoljenih mejah.

Kaj res so vaše težave sedaj?

Žal Q vrednosti, ki jih boste pravilno.hočem igrati glas prek Microcontroller preko LPF na zvočnik. glasu se shrani v MMC card.The glas je malo valovita naravi.Tako želijo izboljšati, da

OK, to so vaši cilji.Vendar so še vedno težave, povezane s filtrom stika?

Da, da, kar im asking 4. Da LPF filter s centralno frekvenco 3.4kHz.Hočem vedeti R in C vrednost

Zdaj pa sem zmeden: Po mojem odgovoru na 13:28 sem že omenil, da "vaš filter" ima več povratnih informacij strukture (MFB) ", vendar sedaj ne najdem to sliko anymore.
Zato je vprašanje: Kakšna je vaša prednost filter topologije?Sallén-zakleniti ali MFB?

OK, jaz spodbuditi vi za izračun vrednosti za R in C, ki jih sami.
Za ta namen sem priložite pdf dokument s formulami za tri različne možnosti za oblikovanje vezje.
Če imate dodatna vprašanja, ne oklevajte zaprositi znova.
Spoštljivi do vas.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

En dodaten komentar: Za moje mnenje, v alternativni s = 2, je zelo privlačna rešitev, saj lahko uporabite dveh enakih uporov, da se določi korist.
Prva rešitev je zelo občutljiv na dobiček razlike (zaradi upor tolerance).
Raztopina s v = 1 vodi do preprostih dobiček fazi, ampak inconvinient vrednosti del.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back