Potrebujem pomoč: LED preusmerilo izhodni tok displayer count

A

arni_jamal

Guest
jaz sem še vedno v novem programskem PIC ..rabim pomoč, zlasti pri programiranju PIC ..Projekt je približno: ko je proizvodnja, pride ven iz stroja, bom dal senzor za zaznavanje predmeta.potem LED displayer bo prikaz količine proizvodnje ..izhod je lahko do 20 kosov ..
-Mislim, da sem želite uporabiti 2 enot LED 5x8
-Senzor: am i pravico do izbire stikalo?

1. lekcija: moram naučiti, kako programiranja PIC videti prikazati številko "1"plzz ...plz ..plzz pomoč mi ...

jaz upanje nekdo lahko poučujejo in vodič mi, dokler se izvaja projekt!

tq ....

Lahko začnete z branjem teh appnotes, za podrobnosti o tem, kako vmesnik 7-segment zaslonov na PIC.Ura appnote daje tudi nekaj kode. www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1490&filterID=529

Nisem prepričan, razumem stikalo vprašanje meje, vendar pa koli senzorja, ki lahko ustvari impulz na izdelan del se lahko uporabljajo (pod pogojem, izhod TTL združljiva, drugače pa morate več strojne opreme).

TK VVV za info ... pravice ni sem začel, da se naučijo osnovnih programiranja PIC ..
btw, pri oblikovanju projekta, kaj naj naredim najprej?vezje ali programsko?Doda 44 sekundah:* Zdaj

Osebno sem začela z vezja, ampak na vsakem koraku tako, kot sem pozabiti, kaj je mogoče brez težav opraviti v SW in kaj ne in načrtovanje moje vezje ustrezno.

Če še niste programirana PIC doslej, najprej z branjem o strojni opremi mikro, navadijo z njim, nato pa si predstavljam, kako bi lahko uporabite to (ne predhodni vezje, samo osnovno skico).Nato poskusite pisati kodo za to.Če nekaj ne deluje, ali se zdi preveč zapletajo, ali nerodno, revidira svoje predhodne vezje, nato poskusite znova.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back