POST TEST kartica Motherboard KARTICO

F

flexx

Guest
hi iwaan nekdo, da mi pomaga ustvariti PCI kartico POST za testiranje matične plošče računalnika na enostaven in poceni način za ustvarjanje hvala vnaprej

Vse debug kode pojdite na vrata 80. Naslednja shema je za kartico PCI po uporabi TTL čipov. Se preoblikoval svojo najljubšo CPLD uporabo VHDL ali Verilog. Ena opomba: Ne uporabljajte 7-segmentnem prikazu. Moraš dodati, da je del, ki ni, da je kartica. Za boljši vpogled check out: [url = http://elm-chan.org/works/pci/report_e.html] Poskus zgraditi PCI forum [/url].

[Size = 6] najlepša hvala za te koristne vezja, vendar iam woundering če theres nobenega vezja s pic mikro krmilnik narediti tako to delo?? i pomeni uporabo pic 16f84 in ga pridružite na PCI kartico in nekaj litle logičnih vezij s 7 segmentnim zaslonu zahvalo vsem pple tukaj na tem forumu [/size]

Res ne mislite, da potrebujete mikrokrmilniška. Sedem segmentni dekoder je mogoče narediti v Logic.

ok, potem pa, kako sem lahko pritrdite 7 segmenta? umean dodal 74hc164 s skupno katodo 7 segmentu? Canu razloži v dobri sliki circuiit, ali če u imajo PCB layput bo bolje vam zahvaljujem vnaprej

ok potem, kako sem lahko pritrdite 7 segmenta? umean dodajanje 74hc164 s skupno katodo 7 segmentu
Lahko vzamete 7 segmenta del dekoder od od to povezavo: [url = http://members.tripod.com/~~HEAD=NNS ~ bbright / informacije / postcard.htm] Post diagnostika Card [/url]
Canu razloži v dobri sliki circuiit, ali če u imajo PCB layput bo bolje
Res ne želite pojasniti, ker zveni kot delaš šolo projekt. V bistvu bi bilo lažje kupiti kartica Motherboard POST, če ste le potrebujem za uporabo. Ideja je zelo preprosta. 74hc394 Ključavnice, da naslov in podatkovnih linij, (ali shranjuje podatke o avtobusu, saj je vodila PCI se nenehno spreminja). Ker si le želite, debug vrednost, 74F521 primerja zapiranja podatke naslov 80h pristanišča, (lahko bi dal DIP stikalom nastavite na druge številke pristanišča) in LED daje binarno kodo. Če so podatki zapiranja ni bil port 80, je v latached podatki ne outputed na LED. Ker si res ne želite pretvoriti v binarno hex v tvoji glavi, dodajte dekoder vezje za pretvorbo v binarno hex za vodila sedem segment. Nisem oblikovati vezje btw.

hvala jhallows u za odgovor ur, vendar rabim je, da ga uporabljate v svoji delavnici, dejansko sem rabil za ohranjanje matične plošče in monitorjev za PSU slabo uporabiti staro PCI kartico in slabo rezano linije, povezana s prvotno vezje in slabo pritrdite logične dele plz rabim PCB cuz theres ni več podprt outhere, da to storite na CNC in ORCAD zahvalil u vnaprej

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back