Pomoč za skrajšanje časa SLA polnjenje baterije.

N

nguyennam

Guest
Hi everybody,
Imam električni motor, ter njegove SLA baterije potrebuje približno 8 ur za polnjenje iz popolnoma prazna status do 90% energije, kot po navodilih.In to dolgo časa ni vedno primerna za mene, še posebej v dnevno, ko rabim rechage.
Torej lahko pustite me, če lahko poveča napetost polnjenja / sedanje, da bi se skrajša čas polnjenja, na primer, do 3, 4 ure.Če delam, da je čas, trajanje baterije prizadeti?
Najlepša hvala vnaprej za vašo pomoč.
NguyenNam

Izgleda let baterija SLA je razviti krivde v nekaterih njenih notranjih celic.Najpogosteje ta tip akumulatorja krivde zaradi posušene iz elektrolitov zaradi nepravilnega polnjenje in praznjenje.(You celoti razrešnice baterijo?)
Ni zdravila za tovrstne napake potem kupiti nove.

Citat:

SLA polnjenje in polnilniki

Za razliko od NiCads, SLA resnici niso primerni za zelo hitro polnjenje.
Večina Proizvajalci priporočajo, da jih ni treba zaračunati v manj kot 5 ur, ali na trenutni ravni polnjenja večji od 0.4C, čeprav so nekateri SLA more sprejeti obračunavanja tokov do 0.8C vsaj v začetni fazi polnjenja, brez neželenih učinkov.

Zahvaljujemo se vam za IanP dokumenta.
To pomeni, da nimam izbire, in morajo spoštovati pravila.Kakorkoli že, jaz razumem več o SLA, sem mislim, da se lahko zaračuna v zelo kratkem času, tako kot Li-Ion ali Ni-Ca/Ni-MH baterije pred tem.

nguyennam

Ena od drugih možnosti, ki jih lahko upošteva, se imenuje "impulzni polnjenje" ..
Tukaj je nekaj podrobnosti:
Citat:

Impulzni polnilec.

Uporaba vrsto tranzistor, ki lahko tudi vklopljen.
Pri nizki napetosti baterije tranzistor ostane in vodi neposredno na vir sedanje baterije.
Kot napetosti akumulatorja pristopov želeno regulacije napetosti serije tranzistor impulzi vhodni tok, da se ohrani želeno napetost.
Ker deluje kot dobavo Stikalo za izbiro načina za del cikla je dissipates manj toplote in ker deluje kot del dobavo linearnega časa, proizvodnja filtrov je lahko manjša.
Pulsing dopušča čas baterije za stabilizacijo (izterjavo), z nizko korakih obresti na postopno visoki ravni dajatev med polnjenjem.
V počitka polarizacije celice se zniža.
Ta proces omogoča hitrejše polnjenje kot možno z eno podaljšanim visoki ravni dajatev, ki lahko poškoduje baterijo, saj ne omogoča postopno stabilizacijo aktivnih kemikalij med polnjenjem.
Pulse polnilniki ponavadi treba omejiti na sedanji vhodni vir iz varnostnih razlogov, kar povečuje stroške.

Zahvaljujemo se vam za vaš IanP info.
Prav tako sem nekje prebral (se ne spomnim), obstajajo tehnike polnjenja baterij z neenakomerno AC tok, ali zaračunavanje prek nekaterih fazah s prvo je nadtokovno, ...tako da je treba zmanjšati čas polnjenja in ko se podaljša življenjsko dobo baterije.Ampak vse je branje, sem poskušal izvedeti zaupanja vreden dokument in vezij, vendar za zdaj izvem nič.Vendar pa mislim, da to poskusa na moji SLA.

nguyennam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back