pomoč za motorna rpm omejevalnik

Y

yougarage

Guest
Pozdravljeni sem nov na tem forumu in sem preveč všeč! Upam, da je to pravi kraj, da bi našli odgovor na moj problem ... Delam rpm omejevalnik za moj motor. naj bi delovala na ta način: ko rpm šel čez thresold iz i, vezje "cut" ponudbo, ki prihaja iz motorja in bo vžiga coil.You lahko ogledate na vezje na sliki. Mikrokrmilnik del dobro deluje (sem z Arduino Nano), je pravilno dobil rpm in sprožijo optocoupler, včasih pa motor še teče, tudi če vezje je v "stanju cut". Mislil sem, da bi se lahko mikrokrmilniška problem, tako da sem povezan navadno stikalo, ki moč optocoupler, ko sem ga pritisnite, vendar se zgodi isto! Prav tako sem opazil, da odstranite, če i R14 coninue motor teče brez težav ... Hotela sem te vrste postavitev, da sam sebe napaja zaprt design.I želela izogniti optocoupler za "ON" ves čas motor. Ne vem, če bi to vezje design bilo prav ... sem mislil, da je lahko problem, ki ga induktivnim bremenom (vžigalne tuljave) ... [Url = http://images.elektroda.net/93_1302687787.jpg]
93_1302687787_thumb.jpg
[/url]

Ko visoke napetosti se pojavi na magneto, je nekaj, da dovaja v vrata SCR z notranjimi capaitance, kot diode D14 in 15 predstavljajo visoko impedanco, da jih in SCR samo sprožilec. Nisem prepričan, da jih potrebujete, kot obratno napetost na eni vrat je dejansko stisnile naprej padec volt na drugi strani. Morate nizko izvorno upor, tako trenutno od kapacitivnosti tokov zunaj SCR ali bi lahko poskusil in dal malo zunanjih vrat kapacitivnosti na zemljo namesto - To bo omejilo vaše vrtljajih vseeno :) Frank

hvala za strokovni odgovor! Bom poskusil na ta način in da veš!

Poskušal sem nekaj poskusov, vendar ne sreča s to setup ... Potem sem našel to na primer na spletu, et voila deluje odlično!
71_1303390248.gif
, da sem spremenil shematski ta način
1_1303390660.gif
in to je tisto, rabim. ko sem moč je optocoupler vodil ugasne motor Sedaj želim razumeti, kako to setup deluje ... je skupna za povezavo vrata SCR skupaj? Nikoli nisem videl tega modela ... bi to delo za 12 voltov, ali moram prilagoditi uporov? hvala veliko!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back