pomoč pri PIC16F84 zamudo

M

mr_anderson

Guest
živjo
jaz sem z novo pic16F84 tudi jaz bral, kako se z zamudo pic z uporabo naslednjih ukazov: --

; Začetek dolge zamude
movlw 0xFF
movwf delreg; izpolnite register
movlw 0xc
movwf count; obremenitve v 12 count
loop2 decfsz count, 1
goto loop1
goto izhod
loop1 decfsz delreg, 1
goto loop1
goto loop2
izhod ........

Program je tako preprost in naravnost naprej, vendar je del, ki i donot razumeti
je prog bo končal loop1 i pomeni, ko se konča štetje 255-0 je
(I srednja vrednost v register delreg je sedaj 0), ko ji premakne loop2 z navodili (goto loop2), ne bo nobenega vzroka.count v register in potem se začne z loop1 še, ampak kot sem dejal delreg ima vrednost nič v njem zdaj od zadnjega obiska prog.povečanega vrednost 255-0 mislim pa prog.potrebuje initialization pred loop1 i, mislim, da inicializirati delreg z 0xFF spet
jaz upanje u življati got idejo zahvala u.

Ste preučila uporabo visoki ravni, kot programer PICBasic, zamuda je zelo preprosta:

DelayuS 15

Če želite dealy za 15uS ali,

DelaymS 1772

Za zamudo 1772mS (1,772 sekunde)

mr_anderson,

Ta stran bo v veliko pomoč ...

http://www.piclist.com/techref/piclist/codegen/delay.htm

Pridobila bo kod za zamudo, kar potrebujete.blastronics

živjo
zahvala u zakaj ur pomoč, ampak jaz donot kod potreba ali spletna mesta, vse hočem je dobiti pojasnila za pouk, v katerem je vrednost povečanega 255-0, mislim prog deluje ali je treba dela, vendar obstaja del, jaz vekanje razumeti, kaj jaz thatz treba odgovoriti.
zahvala u še enkrat

Code:MOVLW d'255 '

MOVWF VAL1MOVLW d'10 '

MOVWF VAL2Loop1:

DECFSZ VAL1, F

Goto Loop1DECFSZ Var2, F

Goto Loop1"Ko postane tukaj Var1 * Var2 mnogi navodila so bila odložena

"V tem primeru 255 * 10 = 2550 navodili

i pomeni, ko jaz konča decremening vrednost 255-0 končne vrednosti v delreg je 0, kaj mislim, da ni to potreba, da se nastavi na 255 spet pri opravljanju drugega kroga thatz moj point
zahvala u

To bo prevračanje do 255 decfsz naslednjič, ko se uporablja, se glasi vašo pomoč datoteke!

hi gramo u to pomeni, da če sem dal 0x0 v register recimo itz W register potem jaz vzroka, a ne u pomeni rezultat decrementaion bi bilo 255?je to kaj u pomeni?
hvala.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back