M
mr_anderson
Guest
živjo
jaz sem z novo pic16F84 tudi jaz bral, kako se z zamudo pic z uporabo naslednjih ukazov: --
; Začetek dolge zamude
movlw 0xFF
movwf delreg; izpolnite register
movlw 0xc
movwf count; obremenitve v 12 count
loop2 decfsz count, 1
goto loop1
goto izhod
loop1 decfsz delreg, 1
goto loop1
goto loop2
izhod ........
Program je tako preprost in naravnost naprej, vendar je del, ki i donot razumeti
je prog bo končal loop1 i pomeni, ko se konča štetje 255-0 je
(I srednja vrednost v register delreg je sedaj 0), ko ji premakne loop2 z navodili (goto loop2), ne bo nobenega vzroka.count v register in potem se začne z loop1 še, ampak kot sem dejal delreg ima vrednost nič v njem zdaj od zadnjega obiska prog.povečanega vrednost 255-0 mislim pa prog.potrebuje initialization pred loop1 i, mislim, da inicializirati delreg z 0xFF spet
jaz upanje u življati got idejo zahvala u.
jaz sem z novo pic16F84 tudi jaz bral, kako se z zamudo pic z uporabo naslednjih ukazov: --
; Začetek dolge zamude
movlw 0xFF
movwf delreg; izpolnite register
movlw 0xc
movwf count; obremenitve v 12 count
loop2 decfsz count, 1
goto loop1
goto izhod
loop1 decfsz delreg, 1
goto loop1
goto loop2
izhod ........
Program je tako preprost in naravnost naprej, vendar je del, ki i donot razumeti
je prog bo končal loop1 i pomeni, ko se konča štetje 255-0 je
(I srednja vrednost v register delreg je sedaj 0), ko ji premakne loop2 z navodili (goto loop2), ne bo nobenega vzroka.count v register in potem se začne z loop1 še, ampak kot sem dejal delreg ima vrednost nič v njem zdaj od zadnjega obiska prog.povečanega vrednost 255-0 mislim pa prog.potrebuje initialization pred loop1 i, mislim, da inicializirati delreg z 0xFF spet
jaz upanje u življati got idejo zahvala u.