pomoč pri nekaterih temeljnih vprašanj motor control?

J

jaydag71

Guest
Imam nekaj vprašanj v zvezi z nadzorom zasnove motorja se potrudim za izvršitev.Elementi modela so bili "žlebilo" iz različnih krajih, tj.h-most design sem v bistvu kopirali iz starega radio-baraki RC tovornjak sem brca okoli, ki je podobno moč očala s tem, kar sem poskušal storiti zdaj.

Posted shematični v formatu PDF ni popolna zaradi kroga povratnih informacij ni vključen.ali ta del osnovni pristop želim poskusiti razdeli s tranzistorji rezultatov za motorna vozila, za vsak signal teče skozi resisitor in nato v op-amp (lm358?), in na ADC v PIC rabim za nadzor serije .

Zadnji projekt je ponovno platforma RC oblikovan, Im 'using posted H-most za glavni motor in manjši tranzistor h-most za volan tudi.Rad bi poskusil lm358, da bom lahko uporabite za polovico motor povratne informacije in druga polovica pa za krmiljenje povratne informacije?Vse pomanjkljivosti s to osnovno idejo?

Prav tako sem radoveden glede načina nadzora izvaja prvotno v tej design (h-bridge posted), imam občutek, da ni bilo PWM'd, zato sem se spraševala, če bom teči v zadevah, ko sem poskušal uporabiti PWM za vožnjo to H-most?

Vsak namige ali hackling je dobrodošel, hvala vnaprej, jd

Hmm, da H-most izgleda nekako smešno ... jaz hoteti pretehtati T3 in T4 bi morala biti povezana z napajalno napetost?I could be wrong, čeprav, jaz zmeraj raba MOSFETs za mojo Hbridges.
Videl sem ta Hbridge na drugem forumu:
http://electronicsworld.tripod.com/motorimages/3.gif

Kaj gledaš priti iz tega kroga povratnih informacij?

Tukaj je posodobljeno različico shematično z obema h-mostovi in povratne informacije vrsta dokončanih-vrednosti ni bil zaključen na kroga povratnih informacij, kot sem ne calc'd jih ven, sem še vedno imel težko z matematičnim vidiki vse!

Kakorkoli, imam TON povezanih vprašanj motornih nadzorom zasnove, vendar bom, da začnete nov sukanec za njih, saj bo dolga, zato vas prosimo, check it out preveč!

- Je namenjena kroga povratnih informacij za omogočanje izračuna hitrosti motorja le, (kot sem že pogledal skozi kodo iz projekta, jaz sem "izposoje" iz tega dela.) Rezultatov iz op-amp vodijo v Micro ADC.Rezultati se uporabljajo za nadomestilo za vzponi, in podobne funkcije.Želim uporabiti enaka za vzvratno vožnjo motornih ampak za sprednji h-most želim uporabiti vrednosti, ki izhaja samo zazna, kdaj je motor začenja "hlev" z hitting konec "vrgel" v cheapo servo I " m pri čemer se (je to tipično radio-baraki servo,, malih dc motornih in nekoristen mehanske pot) pot ne zaustavi motor izključi, ko je dosegel konec svoje vrgel, niti ne omogoča ustrezno spremljanje stanja, da servos Cilj je, da nekaj servos zgrajen v napravah z malo programske opreme iz povratnih informacij za boljše upravljanje usmerjanje "bot", pomagajo varčevati z malo baterije ob istem času, itd

vse nasvete, bi bilo super, metoda zmanjšati na strojno opremo in dosega enak rezultat?Hvala vnaprej, jd
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

see AN894 iz mikročipov za podrobnosti:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00894a.pdf

ali če bi želeli odkriti hlev pogoj poskušali preveriti trenutno navijanje, ko je pod napetostjo.

Hvala za odgovor, sem bral, da s pomočjo posebne appNote in nekaj podobnega od mikročip mesta - so odlični kot vir informacij za projektiranje, vendar pa "večinoma" Hobi Samouk, ki je do sedaj, imam trd čas s tolmačenjem vključene math!Vem, da je žalostna stvar, priznam, vendar je resnica za mene, in tudi največja stvar, ki me zadržuje pred izdelavo kariero iz elektronike!Mislim, da svoje nazaj osnov za mene ,....res na koncu je skoraj nemogoče oblikovati ustrezne elektronike, prebrati skozi del listov in tako pravilno brez temeljev priročna!

V mojem primeru sem se pogosto zatekajo k iskanju najboljših možnih virov na spletu za "dumbed-down" enačbe in korak za korakom tutorski, itd, zaznamek ali prenesete vsebino in vedno je tesna, ko moram, da ugotovimo stvari iz - lemme dodati, da še zdaleč ni optimalno sistem in pogosto povzroči počasno napredovanje ...

nekako, hvala še enkrat za Malčice, mislim da bom konec s prosi za kakšen nasvet o dobri viri za učenje temelji na spletu, korak za korakom primeri in ne milj droning explainative odstavkov?

IMHO, so vse izzivi design razdeljen na 2 dela:
- Tiste, ki so na voljo ponavljati zaradi nekoga prispevek k hobiji skupnosti
- In ostali, ki so povezane s podjetji in ustvarjajo denar.To so večinoma bolj zapletena, kot zgoraj, in zahteva bodisi dovolj raven usposobljenosti in pogosto vključujejo znanje matematike in drugih znanosti

Položaj zaznavanja gre za slednje.
Na žalost jaz dont ima ključ od prostora, kjer Aladin je svetilka.)
Verjetno boste morali kopati globlje in ga vložiti nekaj časa za študij to temo.

S spoštovanjem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back