pomoč potrebna na MCU "zapah up"

C

cdcll

Guest
ko strela, mikrokrmilniška ni deloval, in je zelo vroče, ni mogoče ponastaviti, edini način za izterjavo sistem izklopite in nato vklopite moči.

MCU je SM5964, je to "latch up"?

kdo mi lahko pove, kako rešiti ta problem?

Hvala veliko!

hi CDC

bi se lahko latchup, vendar je odvisno, kaj je v zvezi z njo.Če je I / O je povezan z nekaj bremen, ki so vir / ponor visoko tekoče in firmware zamrznila s tistimi, ki I / O aktivno, bi to lahko pripeljalo do pregrevanja.

Vendar, se morate prepričati, da se lahko MCU kljubovanje okoljskim pogojem, da bodo, in da bo ponastavite pravilno, če izgubi svojo moč za nekaj sekund.

Hope this helps,

cyberblak

MCU ključavnica up se lahko pojavi zaradi EMI, RFI in hrup.Če MCU ima WDT, je bolje, da lahko tako, da ko pride do zapah, bo WDT reset in UC UC lahko začne izvršilni znova.

Na zdravje

Ravi

Zdravo, to je jasno zapah-up stanje, v katerem so vsi CMOS vrata v vašem MCU vodijo mravlja, ki je enota, zakaj je tako vroče.

Če imate dolge kable, povezane z I / O zatiči uporabo manjših uporov med vašo I / O lines (1 - 10K) in vašo zunanjo napravo (samo za vnos igle!).Prav tako lahko povežete diode za napajanje železnici ali dioda Center dioda z 5,1 V na zemlji, od I / O pin (input).

Če vaša reset linijo MCU je plavajoča prepričajte, da je logično povezan z visoko ali nizko raven karkoli je potrebno.

To bo rešila vaše težave.

Paul.

cyberblak wrote:

hi CDCbi se lahko latchup, vendar je odvisno, kaj je v zvezi z njo.
Če je I / O je povezan z nekaj bremen, ki so vir / ponor visoko tekoče in firmware zamrznila s tistimi, ki I / O aktivno, bi to lahko pripeljalo do pregrevanja.Vendar, se morate prepričati, da se lahko MCU kljubovanje okoljskim pogojem, da bodo, in da bo ponastavite pravilno, če izgubi svojo moč za nekaj sekund.Hope this helps,cyberblak

Živjo,

WDT reset ali drugih sistemov znotraj MCU ne delujejo več v Latch-up stanje.Uporabljajte le ta omrežja na I / O zatiči, ki so dolgo žico je, ali so visoke impedance.Tudi kraj iz kondenzatorja 100nF oskrbe z električno energijo po železnici v bližini vašega PIC.

Običajno input pins so bolj občutljivi, vendar izhod ograd lahko vpliva tudi.MCLR pin na PIC, je najbolj občutljivo za vse I / O zatiči.Uporabite neposredno ali prek povezave 10K upora na VCC na PIC.

s spoštovanjem,

Paul.

Hvala, Paul!

Rabim SM5964, ne PIC mikrokrmilniška, veš nožice, ki so najbolj občutljivi?

s spoštovanjem,

Živjo pogledal podatkovni list, vendar ni našel nobenih pin vem, da bi bili bolj občutljivi od drugih.Ali uporabljate XTAL ali ???.. OSCali morda zunanji koklja ???..Če je tako, kot bi levo-plan OSC pin povzročilo težave.

s spoštovanjem,

Paul.

Hvala, Paul!

Rabim XTAL z 2 kondenzatorjev.

mi lahko poveste, kako bi potrdil, katere povzroča zapah pin-up, če se zgodi?Ali obstaja način, da jih ugotovi?

hvala & zadeva,

Hi, Post vaš popoln risanje in bom moral pogledati.

Paul.

cdcll - uporaba zunanjega nadzora, priključen na MCU reset linijo ali upravljanje napajanja stikalo (mogoče storiti na MOSFET BJT).

Ukrep Vdd med zapah-up stanje.
MCU se porabi veliko trenutnih med zapah-up (si rekel, da je vroče), tako
morda vaš napajanja je znižal napetost pod vrednostjo, ki
MCU potrebe, da bi pravilno reset.

Prišlo je podobno vprašanje, nekaj časa nazaj, da sem odgovoril, vendar ni bilo odgovora:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=154401&highlight =

Zato nas obvestite, kako deluje za vas.

Pozdravljeni Ljudje,

True Latch-up ni mogoče zaustaviti s potegom črto RESET LOW !!!!.To ne deluje.Prosim, zbudi se.Vlečenje reset linije le prinaša nekaj del CPU / MCU za počitek, vendar bo trenutno teče naprej in je naprava zaklenjena popolnoma.

torej.Power navzdol je edini način, da iz tega položaja.

Paul.

Imam isto naloga v svoj krog.

Imam lm7805 pooblastila, da se PIC.to PIC nadzor 2 12V releji za 2 NPN tranzistorjev.ena za pogon motornih dc in drugo za motorna polarnosti inverzija.včasih po prehodu rele lm7805 postane vroče in izhodno napetost pade dol!
Poskušal sem filtriranje vir energije, ki ga varistorjev in dvosmerno Transient supresorski kot vzporedno P6KE18CA z 12V motorjem in Elektromagnetni rele.

šele jaz, ne more rešiti tega problema!

misliš, da 5v1 Zener o pic izhod moči pomoč mi?

bi bilo problem, če jaz raba isto razlog za MCU in releji?

obstaja tehnika za separet tla?moj razlog je narejena iz preprostih linij in ni razloga net.

Da, zagotovo razlog za zamenjavo tranzistor je onesnaževalec, je treba vzeti iz priključek za napajanje na vaš odbor in istem mestu, vendar z uporabo ločenih žice ali letalo bi moralo iti, ker je PIC.Put tudi zaduši, skupaj z nizkim ESR electrolythic keramična 1 UF in 100 pF kondenzatorji za pogon PIC's.

Samo eno vprašanje - si pravilno opredeliti svoj problem, kot napaka na električni vod iz PIC, ki bi
PIC obesil?Ali se vam dobavo vaš motor iz istega vira?Če je odgovor pritrdilen - treba si dal dušilke motornih dobavi skupaj s kondenzatorji pa tudi.

fuzzzy, imaš shematičen in risbo, da lahko imamo pogledati?

Dear all,

Imam spremenjeni postavitev PCB, se zdi boljši kot prej, ampak še vedno imaš zapah-up.

Potem smo kratek signal tla in zemlja, vse, kar se zdi v redu laboratorij testiranje!

mi lahko poveste, zakaj?in lahko delam, kot je ta?

BR,
cdcll

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back