Pomagajte mi rešiti nekaj diferencialnih enačb

C

comnint

Guest
prosim pomagajte mi za rešitev te enačbe diferencialne enačbe je v priložite datoteko [/img]

si se potrudil početje svojih najboljših močeh še vedno dont ne, kako je mogoče rešiti to??

Jaz tudi. Sprva sem mislil, to je samo navaden diff enačba, tako kot: y '= y + x Ampak to je res velik problem, ko y "je v imenovalec, kot je = to 1 / y' 1 / y + 1 / x to diff enačba nima oblike kot vsak, ki sem se naučil pred tem. Morda je to samo zato, ker ne vem, kako uporabljati sub-spremenljivka. Vendar pa mislim, da obstaja nekaj razlik enačbe, ki imajo korenine, ki jih ni mogoče izraziti z običajne funkcije, ki smo znani. Ali kdo tukaj vedo, kako se izkaže bistvo tega diff enačbe se ne da izraziti z običajne funkcije, kot so sin, cos, eksponentna, polynomical ,...?

Jaz sem tudi zelo zainteresirana za rešitev tega differntial enačbe. Prav tako sem se trudil dovolj, vendar brez uspeha. Zdi se, da nelinearno differntial eq. -Nand_gates

Bom vam predlagamo, da poskusite Fourierova transformacija. To lahko pomaga na težavnost 1 / y ".

Od kje ste dobili ta razlika eq. da lahko prav tako pomagajo rešiti to!

Diferencialnih enačb, katerih rešitev satifies obstoj in edinstvenost mogoče rešiti z uporabo Lie-algebra. Problem je torej najti ustrezno neskončno transformacije, ki se lahko uvozi z enačbo sama. Več informacij v klasični knjigi "simetrije in Diferencialne enačbe" GWBluman, S. Kumei, Springer-Verlag 1989. Močan paket za Mathematica razvil Gerd Baumann je availabe v svoji knjigi "Symmetry Analiza diferencialne enačbe z Mathematica".

vedno lahko poskusite spremeniti diferencialnih enačb, win Fouriereve ali Laplace, kar vedno je najboljši način

Prosimo, napišite naslednje na list papirja, za boljše razumevanje izrazov dy / dx = (x * y) / (x + y) y '= dy / dx tako, (x * y') + (y * y ' ) = (x * y) y + (x * y ') + (y * y) = y + (x * y) d (xy) / dx + 0,5 d (y ^ 2) / dx = y ( 1 + x) i / yd (xy) + [(0,5 / y) d (y ^ 2)] = (1 + x) dx ne vem, kaj storiti po tem, morda je to lahko veliko uporabljali Regards drdolittle: )

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back