Pomagajte mi identificirati funkcijo upor in pokrovčkom na AC krog

N

Nora

Guest
Iščem na AC vezje, ki je upor in cap vzporedno čez črto napetosti. Moja domneva je, da je to hrup filter, ampak .... samo ugibati. Sem samostojni vezje odlomek. Preostali del tokokroga je buffered iz košček za 2 seriji upori in diode polvalovni. Če kdo ve, kako se C2 in R1 in kako izračunati velikost, prosim pomoč! -NN

objava celoten krog ... mislim, kondenzator se uporablja za nizkoprepustni filtriranje vhodnih tj odstranitev visoke frekvence hrupa, ki ga pozna največ frekvenca vhodne ...

Ja, to je nizkoprepustni filter. Prav tako je treba keramične eno (vidim znak plus v bližini cap C2 ne bi smel elektrolitskih ali polariziran kondenzator). Preprost način izračunavanja tega kondenzatorja je prek kapacitivno reaktanco. to je Xc = 1/2пfc

Hi, Funkcionalno izgleda transcient absorber. Če je isti 230V linijo delijo induktivno breme in občutljivo krmilnega tokokroga, ko swith off električno omrežje, se bo ta kondenzator smoothenout postopku zamenjave vodenje napetost pod nivojem iskrenja in upor bo pot do razpršitev shranjeno energijo. Odvisno od vrednosti induktivnost in obratnih, bodo proizvajalci navadno določijo vrednosti za R in C. Druga možnost je uporaba transorb v mestu R in C. Regards, Laktronics

C2 je hrup filter in R1 za praznjenje C2 ko odklop iz omrežja.

Hvala za vse odgovore. To vezje je začetke transformerless 120VAC -> 5 V oskrbe. Dobil sem ga iz tega app opombo, ki podrobnosti grelec krmilnika (stran 7): Potem ko stavba Vsupply del vezja in dobili nekaj res vroče (silikon tip) 1K, 5W upore z zasnovo Microchip je, sem bral o tem naprej in spremenila moje ponudbe zasnove za kapacitivni: R6 je 1K, 5W silikona, C1 je 250V , 0.1F-to je tisto, kar imam prav. Imam priložen posodobljen vezje odlomek na to delovno mesto. Sem odstranil upor / cap omrežje za zdaj, čeprav bom ga je dala nazaj, ko sem povezati obremenitve AC. Torej je treba za izračun za C kot filter Niskopropusni linijo, to je 1 / 2 * pi * 60 * Xc? Kako naj vem, kaj naj Xc biti? In če rabim upor kot timer, kakšno vrednost je smiselno? LAKTRONIC: obremenitev se bo upor. Torej, jaz bi še vedno morali uporabiti Transorb? Hvala! -NN

Hi, To je to, vse funkcije so jasno izhaja iz app. opombe. Kondenzator je filtriranje visoke frekvence hrupa iz električnega omrežja, ki sicer lahko vplivajo na delovanje občutljive vezja mikrokrmilniška. Vzporedni upor je, da bo izpolnjeval kondenzator zaračunavajo omrežno napetost, morate izklopiti električno omrežje v neprevodne fazi triak. Prav tako opazili "MOV" v krog, ki je transorb uporablja za omejevanje vrhov širše prehodnih na električno omrežje. Upam, da ste v celoti seznanjeni z varnostjo nevarnosti vezja, plavajoče omrežna napetost je prisotna na vseh delih tokokroga, vključno z mikrokrmilniška zatiči in bi morali držati "NEVARNOST-High Voltage" nalepko vsem vezje. Ne, ne moreš povezati krmilnik tal do varnosti zemljo. Čeprav je lepo akademski projekt, se boste naučili hardway, da je dobri stari poceni mehansko rešitev, bolj vzdržljive pri omrežje prehodni pojavi, strele in grobo okolje, uporaba / v primerjavi z elektronsko rešitev. S spoštovanjem, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Hvala Laktronics! Ja jaz sem z MOV in da sem seznanjen z varnostjo. Nosi očala varnosti na moč up: D Ali lahko pojasnite še kaj vam pomeni ne povezuje krmilnik na tla zemljo? Kako bom tleh potem? * Edit: Ste morda mislili transorb z "nizkimi stroški mehanska rešitev"? Nimam pripomb na to. Lažje do žice. Na zdravje! -NN [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 ure 53 minut: [/color] [/size] so zgradili to vezje s številnimi težavami .. začel novo nit ... -NN

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back