Pomagaj mi vmesnik PIC 12-urni z drugo koračni PIC krmilnik motor

• Thread starter the_risk_master
  • Start date
T

the_risk_master

Guest
Hi, moram vmesnik moje PIC 12-urni drugemu koračni PIC krmilnik motor, je kdo tukaj je preprosta shematskimi za mene? Kaj želim storiti je, da je čas za uro in v tem trenutku shranjeni čas terja sedanji čas, bodo koračni motor vrti prosim pomoč, hvala vnaprej, the_risk_master

Definitivno ni to eden, rprodriguez vem, kako zgraditi svoj RTC uporabo PIC16F84, moj problem je, kako ustvariti vhodni čas za alarm (Z drugimi besedami hočem PIC ura za budilko), nato pa vključite koračni motor, ko je alarm sproži PIC16F84 še vedno dovolj za to aplikacijo?

[Quote = the_risk_master] Definitivno ni to eden, rprodriguez vem, kako zgraditi svoj RTC uporabo PIC16F84, moj problem je, kako ustvariti vhodni čas za alarm (Z drugimi besedami hočem PIC ura za budilko), nato pa vključite steper motorja, ko je alarm sproži PIC16F84 še vedno dovolj za to aplikacijo? [/quote] Je še vedno PIC16F84 dovolj za to aplikacijo? [/quote] Hi spet Za vnos čas za alarm, lahko uporabite RS232 vmesnik in nato vsako PC- na osnovi programa (kot HyperTerminal), da nastavite čas opozorila. Če želite aktivirati korak motor pic, ki jo lahko uporabite izhodne linije iz RTC PIC in ga priključite na prekinitev linije korak motor pic. Ko bo vaše RTC PIC doseže želeni čas, lahko ustvari impulz v "prekine črto". Lep pozdrav.

PIC16F84a bi moralo biti dovolj za to delo. Morda boste potrebovali koklja vezja gonilnik za koračni motor, ali pa lahko prav tako ustvarjajo koklja signal iz istega mikrokrmilnika. Signal se lahko podaja v tranzistor, ki bi vzpodbudile vaš koračni motor. Obstajajo tudi koračni motor IC, okrog katere lahko poenostavi vaše vezja. Pozabil sem številko. L29x iščem iz interneta, L298 npr. Upa, da to pomaga.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back